Aici este «satul fantomă». S-a organizat ultima înmormântare din istorie

Ultima actualizare:

Ray Nash a devenit, joi, ultima persoană care va avea vreodată o înmormântare în Imber, deoarece este puțin probabil ca alți foști rezidenți să mai fie în viață. A fost dorința bărbatului de a fi înmormântat alături de propriul său tată pe care nu l-a cunoscut niciodată, Jim, după ce acesta a murit când Ray avea doar un an.

Ray Nash, decedat recent la vârsta de 87 de ani, la Biserica Sf. Giles (foto: Facebook)
Ray Nash, decedat recent la vârsta de 87 de ani, la Biserica Sf. Giles (foto: Facebook)

Citește și: Poftiți în casele-fantomă, vechi de 700 de ani! Se află pe o insulă superbă din Grecia 

Fostul mecanic al Royal Electrical and Mechanical Engineers, Ray Nash, care a decedat la vârsta de 87 de ani, a fost ultima persoană care a fost botezată la Biserica Sf. Giles din Imber, Wiltshire, înainte de a fi evacuat în 1943.

Este de așteptat ca înmormântarea domnului Nash, de joi, 5 decembrie, să fie tot ultima care a avut loc la Imber - funeraliile anterioare din sat având loc în urmă cu 10 ani, iar mulți foști rezidenți probabil că nu mai sunt în viață.

„Satul fantomă” Imber, în Wiltshire, s-a închis în 1943 (foto: Shutterstock)
„Satul fantomă” Imber, în Wiltshire, s-a închis în 1943 (foto: Shutterstock)

A plecat cu mama sa în 1936

„Biserica din sat era Biserica Sf. Giles, așa că în fiecare an, de ziua Sfântului Giles, 1 septembrie, mergeam să vizităm biserica și satul, care urmau să fie deschise publicului”, a declarat înainte de înmormântare fiul bărbatului, Kelvin Nash (63 de ani), conform tabloidului britanic Metro.

Vezi și: Poftiți în satul-fantomă Houtouwan! Ce taxă plătesc turiștii care se încumetă să-l viziteze 

Lui Ray mereu îi plăcea să își amintească de perioada petrecută în Imber. A plecat cu mama sa după moartea tatălui său Jim, în 1936. Dar încă mai vizita satul în fiecare an, deoarece mereu se simțea atras de acesta.

Imber a fost evacuat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pentru a permite ca zona să fie folosită în instruirea trupelor pentru eliberarea Europei. Ministerul Apărării a cumpărat înainte de război fermele și chiar o mare parte din sat pentru a face din Câmpia Salisbury cel mai mare teren de antrenament militar din Marea Britanie.

Ray a lăsat în urmă patru copii

Locuitorilor nu li s-a permis niciodată să se întoarcă și în prezent rămâne parte a zonei de pregătire a Salisbur. Dar, acum este deschis publicului doar de câteva ori pe an și trebuie să obțineți permisiunea Ministerului Apărării pentru a fi înmormântat acolo.

„Unchiul meu Albert a fost fierar al satului și a fost evacuat și el din sat în 1943. A murit următorul an, în 1944, din cauza unei inimi frânte, conform certificatului său de deces, așa că a fost un lucru destul de dificil pentru familie”, a adăugat fiul Kevin.

Iată și: Localitatea-fantomă, din România, ridicată pe o comoară fabuloasă 

Ray Nash este probabil ultima persoană înmormântată în Imber (foto: Facebook)
Ray Nash este probabil ultima persoană înmormântată în Imber (foto: Facebook)

Ray Nash și soția sa Elaine au avut patru copii împreună - Kelvin, David, Lawrence și Vicki - și „o întreagă echipă de fotbal” de nepoți și strănepoți. Soția sa a murit în urmă cu doi ani.

„Familia a fost totul atât pentru el, cât și pentru mama, și ar fi însemnat foarte mult pentru ei că toți (copii, nepoții și strănepoții) sunt aici plângând și ducându-le dorul”, a declarat și fiica acestuia, Vicki.   

 Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
accident Galati FOTO ISU Galati (3) jpeg
image
image
image
image
image
image
cirese jpg
jucarii jucarie adobestock jpg
craiova istock jpg
airbus a350 qatar airways
calculator-taxe-formular-anaf-fisc-impozit
shutterstock 1493322635 jpg
turisti pexels jpg
drum lugoj deva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net