Google Maps îți oferă locația altor persoane! Cum vrea compania să aibă grijă de tine

Google Maps a fost îmbunătățit cu câteva funcții noi și foarte importante, inclusiv una care ar putea salva viața cuiva.

google maps satelit png
Google Maps face câteva modificări importante

Gigantul american încearcă să sporească siguranța cu mai multe opțiuni de partajare a locației către persoanele dragi, o funcționalitate ce este disponibilă pentru toți utilizatorii.

Așadar, de astăzi, puteți să vă împărtășiți locația cu un prieten sau cu persoana iubită, totul în timp real.

Citește și: Ultima aplicație de Google Maps! Acum poti verifica si calitatea aerului

Astfel, Google Maps va trimite o alertă în momentul în care ați sosit și ați plecat din anumite locații prestabilite. 

Compania a declarat că funcția este lansată pentru a permite oamenilor să „coordoneze mai ușor programele și să aibă parte de liniște sufletească”.

„Să ziceți că vă îndreptați către un concert cu un grup de prieteni”, a spus Amanda Leicht Moore, director la Google Maps .

În final, Google Maps a făcut câteva adăugiri privind și rutele pentru biciclete existente în oraș. Bineînțeles, nu este cea mai prielnică funcție pentru România, căci pistele de biciclete pot fi comparate cu un animal rar pe care-l vezi de câteva ori pe an. 

Vezi și: Cum îți va face călătoria mai ușoară noua actualizare la Google Maps. Prețuri live și lungimea drumului

În final, Google Maps a mai adăugat și informații suplimentare despre anumite clădiri istorice sau de interes pentru turiști sau chiar cetățeni.

Unde exista deja această funcție?

Funcția de partajare a locației era deja existentă pe platformele din cadrul Meta - Facebook, Instagram și WhatsApp. Chiar și așa, funcția nu trimitea notificări celorlalți utilizatori. 

Dacă utilizatorii aveau nevoie de un mod de a trimite notificări către persoanele dragi, era necesară instalarea unei aplicații terțe, de pe Google Play sau App Store. 

Bineînțeles, aplicația trebuie să fie utilizată de ambele persoane, atât persoana ce se deplasează, cât și persoana ce îi urmărește activitatea.

O aplicație celebră de pe Google Play oferă informații puțin cam prea detaliate. Aceasta este capabilă să ofere informații celorlalți utilizatori despre nivelul bateriei, cât și despre viteza cu care este condus autoturismul în care se află persoana a cărei locație este urmărită.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

corneliu vadim tudor lm 0008 0 jpeg
299515611 1814428082226287 3139650293635733392 n (1) jpg
foto front 1 pisica instagram jpg
image 287 jpeg
florin salam jpeg
maria constantin iubit 3 png
femeie sanatate jpg
Arlyne Frankel (sursa foto Facebook)
image
image
image
image
Delta 1 jpg
dinca jpg
foto1 istanbul GettyImages 1414284786 jpg
foto front 1 pisica instagram jpg
femeie sanatate jpg
Arlyne Frankel (sursa foto Facebook)