O parcare s-a prăbușit, iar o persoană a murit. Alte victime au ajuns la spital

O clădire de parcare cu 4 etaje s-a prăbușit ieri în Manhattan, New York, iar autoritățile deja au confirmat că o persoană a decedat, iar alte 5 au fost rănite. În ciuda rapoartelor inițiale cum că ar exista mai mulți oameni blocați sub dărâmături, pompierii spun că, în acest moment, toate victimele au fost scoase dintre ruine.

În urma dezastrului, o persoană a decedat pe loc / foto: Profimedia
În urma dezastrului, o persoană a decedat pe loc / foto: Profimedia

Evenimentul nefericit s-a produs ieri, în centrul New Yorkului, unde o clădire de parcări, cu patru etaje, s-a prăbușit din senin, provocând un nor de fum care s-a extins rapid pe străzile din vecinătate. Potrivit informațiilor puse la dispoziție de către nytimes.com, o persoană a decedat pe loc, iar alte 5 au fost rănite. Dintre răniți, 4 dintre victime au necesitat atenție medicală, în timp ce o persoană a considerat că nu este nevoie, conform declarațiilor primarului din New York, Eric Adams. Nu se știe, exact, ce răni au suferit aceștia.

Pompierii, care au ajuns imediat la fața locului, au fost nevoiți să se retragă imediat ce s-au asigurat că nu mai există victime printre dărâmături, deoarece existau temeri legate de structura de rezistență a clădirii. Cum aceasta se putea prăbuși în orice secundă, pompierii au folosit drone, cât și un câine-robot, pentru a ține situația sub observație, în caz că mai existau alți oameni în parcare.

Pompierii au declarat că întreaga clădire se mișcă

Odată cu sosirea inspectorilor, acestora li s-a cerut să verifice cât mai minuțios integritatea structurală a clădirii, deoarece pompierii care au ajuns primii la fața locului relatau că aceasta era atât de instabilă, încât se mișca. Până în acest moment, compania care deține clădirea nu a dat nicio declarație despre incident.

Oficiali din New York au declarat că parcarea era deja în atenția lor, având probleme legate de nivelul siguranței încă din anul 2003. Potrivit sursei, este vorba despre crăpături în tavanul primului etaj, cât și despre alte lipsuri care pun în pericol integritatea structurală. 

Locuitorii din imediata vecinătate a parcării au ieșit din apartamente, de frică ca nu cumva să fi fost afectate și clădirile lor. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net