O stațiune celebră vrea să interzică accesul turiștilor în oraș. Locuitorii sunt terorizați. „Ne intră în casă și ne iau lucruri”

Stațiunea cunoscută sub numele de „Mykonos de Spania” intenționează să restricționeze accesul turiștilor în oraș. Locuitorii se simt terorizați. „Ne intră în case și ne iau lucruri.”

Orașul Binibeca Vel ar putea să nu mai fie deschis turiștilor / foto: Pixabay
Orașul Binibeca Vel ar putea să nu mai fie deschis turiștilor / foto: Pixabay

Orașul Binibeca Vell, denumit „Mykonos de Menorca” datorită clădirilor sale albe asemănătoare celor din orașul grecesc, dorește să implementeze noi măsuri pentru turiștii care plănuiesc să-l viziteze.

Turiștii provoacă pagube imense în oraș

Mulțimile de turiști și pagubele cauzate de aceștia au determinat o organizație a localnicilor să adopte un program de vizitare a orașului. Binibeca Vell, cu o populație de 1.000 de locuitori, se confruntă tot mai des cu plângeri legate de comportamentul turiștilor. Aceștia vin pentru peisajele pitorești, casele albe, aleile înguste și scările labirintice, conform Euronews.

Orașul, o replică a unui sat autentic de pescari din anii 1960, atrage anual peste 800.000 de turiști. Pentru localnici, acest lucru înseamnă zgomot, comportamente inadecvate și gunoaie pe străzi.

„Turiștii intră în case, se așază pe scaune, iau lucruri, organizează petreceri în aer liber. Dacă nu se vor lua măsuri, acest lucru se va repeta în fiecare vară,” a declarat un localnic pentru ElDiario.es.

Organizația care reprezintă cei 195 de proprietari din oraș nu învinuiește complet turiștii. În schimb, consideră că autoritățile sunt responsabile pentru eșecul în impunerea unor măsuri care să asigure bunăstarea localnicilor.

Dacă nu vor respecta regulile orașului, turiștii riscă să nu mai aibă voie să intre în oraș

Astfel, organizația a decis să ia măsuri pe cont propriu și a impus un program de vizitare a orașului. Începând cu luna mai, s-a solicitat ca vizitatorii să vină doar între orele 11:00 și 20:00.

De asemenea, măsurile includ restricționarea accesului turiștilor în case și interzicerea „cățărării pe balcoane.” Binibeca a anunțat că ar putea închide definitiv accesul turiștilor dacă acest comportament va continua. Óscar Monge, președintele asociației de proprietari, a spus că localnicii vor vota în august pentru a decide dacă orașul va fi închis definitiv pentru turiști.

Consiliul din Menorca și Consiliul din Sant Lluís alocă anual peste 25.000 de euro pentru întreținerea caselor și păstrarea peisajului pitoresc al orașului. Óscar Monge a declarat:

„Am avut urbanizare privată timp de 52 de ani, dar a devenit dificil să ne bucurăm de vacanță, suferind din cauza greșelilor altora, deoarece suntem cea mai populară atracție turistică din Menorca.” El a întrebat: „Binibeca este promovată de agențiile de turism, dar noi ce beneficiu avem din asta?”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
tanorexia obsesia pentru o piele bronzata cum se trateaza afectiunea 18715946 jpg
pod braila jpg
schit tanacu 1 jpg
bacsis sua png
Alergii FOTO Shutterstock jpg
girafa jpg
Statiunea Saturn jpg
trandafiri pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net