Olanda intră în lockdown până în ianuarie

Răspândirea rapidă a Omicron, noua tulpină Covid cu cel mai mare grad de contagiozitate de până acum, a determinat autoritățile din Olanda să impună o carantină strictă până la jumătatea lunii ianuarie 2022.

Olanda intră în lockdown până la jumătatea lui ianuarie. / Foto: Shutterstock
Olanda intră în lockdown până la jumătatea lui ianuarie. / Foto: Shutterstock

Olandezii vor avea parte de sărbători atipice, în lockdown, după ce premierul Mark Rutte a anunțat noi restricții mai dure, după o ședință de urgență a guvernului. Conform BBC, măsurile intră în vigoare de duminică, 19 decembrie, și vor fi valabile atât în perioada Crăciunului, cât și Revelionului, până la 14 ianuarie. 

„Olanda se închide din nou. Este inevitabil pentru că valul 5 vine spre noi cu varianta Omicron.  Dacă nu se acţionează acum, s-ar putea ajunge la o situaţie imposibil de gestionat în spitale”, a spus prim-ministrul Mark Rutte într-o conferință de presă.

„În mod evident, acesta nu este un mesaj fericit la care speram în apropierea Crăciunului. Dar aceasta nu este o surpriză. Nu putem ignora semnalul privind varianta Omicron”, a mai declarat și în urmă cu doar câteva zile premierul țării.

Toate magazinele neesențiale vor fi închise, precum și școlile, barurile și restaurantele.

Tulpina Omicron, ritm de răspândire fără precedent

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a transmis un mesaj alarmant. Acesta a declarat că nicio altă variantă a noului coronavirus nu s-a răspândit la fel de repede ca tulpina Omicron.

Șeful OMS a avertiat că vaccinurile nu sunt de ajuns pentru ca o țară să iasă din criza sanitară în care se află tot mai multe state. Acesta a spus că este ca toate celelalte măsuri anti-Covid să fie respectate cu sfințenie. Purtarea măștilor, distanța socială, aerisirea camerelor rămân în continuare pași esențiali pentru împiedicarea contaminării cu SARS-CoV-2. 

„Suntem îngrijoraţi că oamenii consideră Omicron ca fiind benign. (...) Chiar dacă Omicron provoacă forme ale bolii mai puţin grave, numărul cazurilor ar putea copleşi din nou sistemele de sănătate care nu sunt pregătite”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
image
actualitate.net
image
actualitate.net