Oportunitate unică în una dintre cele mai frumoase regiuni ale Italiei. 30.000 de euro pentru cei care vor să se mute în Toscana. Până când se poate aplica pentru această subvenție

Autoritățile din Toscana, una dintre cele mai pitorești regiuni ale Italiei, au lansat un program inedit care oferă până la 30.000 de euro celor care doresc să se mute în orașele de munte din regiune, unde populația este în scădere. Scopul acestei inițiative este revitalizarea comunităților rurale afectate de migrarea locuitorilor către marile orașe.

Toscana. Foto: Shutterstock.
Toscana. Foto: Shutterstock.

Contextul demografic și scopul programului

În multe regiuni din Italia, inclusiv în Toscana, orașele și satele rurale se confruntă cu o criză demografică. Locuitorii migrează în număr mare către orașele mari în căutarea unor oportunități mai bune de angajare, lăsând în urmă suprafețe întregi de case abandonate și economii stagnante. În acest context, autoritățile regionale din Toscana au anunțat un nou program, „Rezidență în munți 2024”, pentru a atrage noi locuitori în aceste comunități.

Detalii ale programului „Rezidență în munți 2024”

Conform programului, solicitanții eligibili vor primi între 10.000 și 30.000 de euro pentru a-și cumpăra și renova o casă situată într-un oraș de munte cu mai puțin de 5.000 de locuitori. În Toscana, există 119 astfel de localități. Totuși, contribuția financiară oferită nu poate depăși 50% din costul total de achiziție și renovare a proprietății.

Condiții de eligibilitate

Programul impune anumite condiții stricte pentru eligibilitate:

- Solicitanții trebuie să fie cetățeni italieni, cetățeni ai unui alt stat membru al Uniunii Europene, sau cetățeni din afara UE care dețin un permis de ședere de cel puțin 10 ani.

- Trebuie să fie înregistrați ca rezidenți într-un oraș italian, dar nu într-o comunitate montană, conform clasificării Institutului Național Italian de Statistică.

Declarațiile autorităților regionale

Stefania Saccardi, vicepreședinte regional al regiunii Toscana, a subliniat importanța acestei inițiative: „Munții Toscanei sunt teritorii de o frumusețe unică, cu sate de redescoperit care, cu toate acestea, suferă de depopulare. Decizia de a locui într-una dintre aceste comune este, prin urmare, o provocare și o oportunitate, în special pentru tineri, și șansa unei noi alegeri de viață”.

Cum se pot depune aplicațiile

Cererile pentru subvenție pot fi depuse online pe site-ul regiunii Toscana. Termenul limită pentru trimiterea aplicațiilor este 27 iulie, ora 13.00 (ora Europei Centrale).

Această inițiativă reprezintă o oportunitate extraordinară pentru cei care își doresc să trăiască într-un cadru natural spectaculos și să contribuie la revitalizarea comunităților rurale din Toscana.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
17 ani de la intronizarea preafericitului parinte daniel ca patriarh al bisericii ortodoxe romane 309412 jpeg
ferma dacilor jpg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net