Locul din România care e comparat cu Toscana. E ideal de vizitat până la finalul lunii octombrie

Toamna se numără bobocii și se vizitează cele mai frumoase crame și podgorii din România, care au farmecul lor mai ales în această perioadă din an. Pe lângă toate frumusețile pe care țara noastră ni le pune la dispoziție, amintim de Podgoria Dealul Mare, cel mai cunoscut drum al vinului. 

Locul din România care e comparat cu Toscana
Locul din România care e comparat cu Toscana

Vinul pregătit în propria casă sau podgorie poate fi mai bun decât orice altă licoare găsită în comerț, lucru pe care îl cunosc cel mai bine cei care au propriile podgorii. De aceea, nu puțini sunt cei care aleg să viziteze Drumul Vinului în sezonul în care el este produs.  

Drumul Vinului, locul din România care aduce aminte de Toscana

Podgoria Dealu Mare este una dintre cele mai răspândite regiuni viticole de la poalele munților sudici din Carpați. Cramele din Drumul Vinului se întinde pe o suprafață de 50 km, pe E577, între Ploiești și Buzău. 

Este locul ideal pentru turiștii care locuiesc în apropierea Capitalei și își doresc să deguste vinurile românești. Soiuri de calitate de struguri ajută la preducerea vinurilor excelente, preferatul fiind soiul de strugure autohton Fetească Neagră, cunoscut de toți românii. 

Pe lângă acesta, mai există și soiuri precum: Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și Syrah, care se adaptează cu succes regiunii și ajută la producerea unui vin de-a dreptul fabulos!

Dacă vrei să vizitezi Drumul Vinului, important de reținut este faptul că nu sunt deloc puține la număr cramele, așadar este recomandat să faci o programare pentru a le vizita: 

Filipeștii de Pădure – Florești – Băicoi – Plopeni – Zamfira – Boldești – Scăieni – Bucov – Varbila – Valea Călugărească – Jercălai – Urlați – Ceptura – Mizil – Tohani.

Alte locuri de vizitat pe Drumul Vinului 

Dacă ajungi pe Drumul Vinului, nu uita să vizitezi și Conacul Urlățeanu, care păstrează unele dintre cele mai vechi vinuri. Se găsește pe un vârf din dealul Urlați, județul Prahova, și pune la dispoziție o cramă care păstrează vinul roșu în butoaie din stejar. 

Atât conacul, cât și crama au fost construite în anul 1922, și restaurate mai apoi în anul 1999. Persoanele care vor să viziteze și sa deguste vinurile trebuie să vină în grupuri de 7 persoane. 

În apropierea orașului Ceptura, se regăsesc și: Crama Rotenberg, Crama Davino și Crama SERVE, alte locuri care merită vizitate. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
coltea jpg
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
podul de piatra baile herculane jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net