Orașul din Europa unde gunoiul are brand. Este singurul din lume cu pescari angajați special ca să îl colecteze.VIDEO

Orașul este celebru pentru canalele sale fermecătoare și pentru cultura bicicletelor, dar ascunde un secret mai puțin idilic: mii de biciclete sfârșesc anual pe fundul acestor ape. Deși locuitorii își trăiesc viața pe două roți, orașul are o relație surprinzător de „strânsă” între biciclete și canale, o situație care poate părea comică, dar este cât se poate de reală. Orașul Amsterdam este singurul din lume care are angajați pescari de biciclete. Numărul vehiculelor pe două roți scose din apele canalelor este uriaș.

Cum ajung bicicletele în canale

image

Un fapt amuzant despre canalele din Amsterdam este că mii de biciclete sunt scoase din canale în fiecare an. Acest lucru se întâmplă deoarece bicicletele ajung adesea accidental sau intenționat în apă.

Amsterdam este cunoscut pentru bicicliștii săi și, uneori, străduțele și podurile înguste pot fi destul de ocupate de biciclete.

Imaginați-vă orașul Amsterdam într-o zi obișnuită. Străzile sunt pline de oameni care pedalează, grăbiți să ajungă la muncă, la școală sau la întâlniri. Cu peste 800.000 de biciclete în oraș – mai multe decât numărul locuitorilor – și o rețea vastă de canale și poduri, nu e de mirare că unele biciclete ajung accidental în apă.

Unele biciclete cad pur și simplu atunci când sunt lăsate prea aproape de marginea canalelor sau din cauza vântului puternic, un fenomen comun în Amsterdam. Alteori, poate fi vorba de un act de vandalism, în care bicicletele sunt aruncate în apă dintr-o glumă proastă sau după ce au fost furate. Indiferent de motiv, rezultatul este că între 12.000 și 15.000 de biciclete sunt scoase anual din canale.

Ce se întâmplă după ce ajung pe fundul apei

Pentru a evita ca aceste biciclete să blocheze canalele sau să devină o problemă de mediu, orașul are echipe dedicate care se ocupă de curățarea lor. În fiecare zi, macarale speciale patrulează pe apă și ridică bicicletele scufundate, care de multe ori au stat pe fundul canalelor săptămâni sau chiar luni întregi. Procesul este continuu, pentru că numărul bicicletelor care ajung în apă pare să nu scadă niciodată.

Odată scoase la suprafață, majoritatea bicicletelor sunt prea deteriorate pentru a mai putea fi folosite, așa că sunt reciclate. Metalul este reutilizat, ceea ce aduce un aspect ecologic acestui fenomen neobișnuit. Chiar și așa, munca echipelor de curățare nu se termină niciodată.

Bicicletele din canale – o parte din viața Amsterdamului

Pentru locuitorii Amsterdamului, bicicletele scufundate în canale nu mai sunt o surpriză. În mod paradoxal, acest fenomen a devenit un fel de parte integrantă a vieții de zi cu zi.

Când o bicicletă dispare, oamenii nu se miră prea tare pentru că știu că este pe fundul unuia dintre canalele orașului.

Deși acest aspect poate părea neplăcut, el reflectă o parte a vieții aglomerate și vibrante din Amsterdam, unde bicicleta este o extensie a fiecărui locuitor.

În final, bicicletele din canalele Amsterdamului spun o poveste despre un oraș care și-a creat o identitate în jurul apei și al vieții pe două roți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
plante baie istock jpg
padure pixabay jpg
ambulanta scoala bucuresti 0 jpeg
Nikola Tesla
index webp
roman italia catalin jpg
ciclon cassandra jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net