Orașul european unde traficul este cu adevărat un coșmar. Peste 100 de ore petrecute în coloană, în 2024
Este cel mai aglomerat oraș din Europa. Parisul și Dublin sunt capitalele care completează podiumul. În acest oraș european aglomerația a crescut constant în ultimii ani. În 2022 șoferii petreceau în trafic 97 de ore, în 2023 orele state în coloană au fost și mai multe - 99, ca în 2024 specialiștii să constate că, în medie, șoferii care au circulat în Londra au petrecut 101 ore în trafic, transmite The Guardian.
Londra, orașul cu cel mai aglomerat trafic din Europa
Londra este cel mai aglomerat oraș din Europa, potrivit presei britanice care transmite că șoferii au stat în trafic în medie 101 ore anul trecut.
Capitala britanică devansează Parisul și Dublinul, aflate pe locurile doi și trei, pe măsură ce aglomerația din trafic se agravează constant, scrie The Telegraph.
De altfel, poziția Londrei ca cel mai congestionat oraș din Europa a rămas neschimbată.
Potrivit companiei de analiză a transporturilor Inrix, șoferii din Londra au petrecut în medie 101 ore în trafic anul trecut, o creștere de 2% față de anul precedent.
În ultimii ani, a existat o creștere constantă a aglomerației în oraș, de la 97 de ore în 2022 la 99 de ore în 2023.
A40 Westway din Londra a fost considerată cea mai congestionată șosea din Regatul Unit, orele 17:00-18:00 fiind cele mai rele.
Câte ore se stă în trafic în Paris
Inrix a estimat costul pentru Londra la aproximativ 3,85 miliarde de lire sterline, ceea ce este echivalent cu 942 de lire sterline pentru fiecare dintre cei 4 milioane de șoferi din oraș.
Bristol și Leeds au completat topul celor mai aglomerate trei orașe din Regatul Unit, dar sunt la mare distanță de Londra în ce privește orele petrecute în trafic: 65 de ore în Bristol și, respectiv, 60 de ore în Leeds.
În Manchester, întârzierile au crescut cu 13% de la an la an. Manchester a pierdut cu o oră mai mult decât Leeds din cauza blocajelor, dar s-a clasat sub acesta, luându-se în considerare dimensiunea relativă a orașului.
Birmingham a coborât de pe locul al doilea cel mai rău oraș din Regatul Unit pe locul al șaselea, după ce traficul s-a desfășurat cu 10% mai liber decât în urmă cu un an.
În urma Londrei s-a situat Parisul, vecinul său conectat la Eurostar, cu 97 de ore de întârzieri, urmat de Dublin pe locul al treilea, cu 81 de ore.