Orașul situat la cea mai mare altitudine din lume. Este unul dintre cele mai sărace și mai triste locuri din lume

Situat în munţii Anzi, din Peru, La Rinconada este oraşul aflat la cea mai mare altitudine din lume. Așezarea este la o altitudine de 5.100 metri deasupra nivelului mării, are în jur de 30.000 locuitori și este, în același timp, unul dintre cele mai sărace și mai triste locuri din lume.

La Rinconada, oraşul aflat la cea mai mare altitudine din lume / foto: captură video
La Rinconada, oraşul aflat la cea mai mare altitudine din lume / foto: captură video

În secolul XX, La Rinconada era o mică așezare minieră, când aurul a fost descoperit în zonă. De-a lungul timpului, a devenit un oraș, tot mai mulți oameni fiind în căutare de avere. În prezent, orașul este locuit în mare parte de minieri și familiile lor, aceasta fiind principala activitate a miilor de locuitori din localitate.

Spre deosebire de alte orașe miniere, La Rinconada nu aparține vreunei companii. Dimpotrivă, aproape toate minele care operează aici sunt „informale”, sau, cu alte cuvinte, ilegale. Nu există administrație sau legi. Nu există fonduri pentru dezvoltarea orașului. Economia este nereglementată. Majoritatea aurului care iese din munți pleacă direct pe piața neagră.

Unul dintre cele mai faimoase repere din La Rinconada este muntele Ananea, la baza gheţarului Auchita, care mai este numit şi „Frumoasa Adormită” („La Bella Durmiente”).

La Rinconada, oraşul aflat la cea mai mare altitudine din lume

Vizitatorii pot explora, de asemenea, Muntele Huayna Potosí din apropiere, cunoscut pentru traseele sale provocatoare de drumeții și priveliștile uluitoare ale Anzilor, potrivit timesofindia.com.

Acest oraş este foarte greu accesibil. Cel mai apropiat oraș important este Puno, care se află la aproximativ 200 de km distanță. De asemenea, vremea nu este extraordinară la o asemenea altitudine. Verile sunt umede, iar iernile sunt uscate. Zilele sunt reci, iar nopțile geroase. Pământul, aerul, apa și zăpada din La Rinconada, alături de zona înconjurătoare, sunt toate contaminate. În aceste condiții, nu este de mirare că La Rinconada este unul dintre cele mai sărace și mai triste locuri din lume.

În realitate, La Rinconada este mai mult o așezare decât un oraș. Nu există drumuri, instalații de apă sau sistem de canalizare. Casele sunt făcute din folii de tablă ondulată, fără izolație.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net