Povestea tinerei care a dormit vreme de 32 de ani. A devenit cunoscută drept „Frumoasa adormită”

Pentru o perioadă uimitoare de 32 de ani, Karolina Olsson, o suedeză născută în secolul al XIX-lea, a dormit continuu, captivând curiozitatea publicului și derutând medicii din întreaga lume. Nimeni nu s-a gândit că e posibil ca o persoană să adoarmă la vârsta de 14 ani și să se trezească o femeie matură de 46 de ani, poate de aceea a devenit cunoscută ca „Frumoasa adormită”.

karolina olsson  jpg

Un mister medical extraordinar și extrem de neobișnuit este cazul Karolinei Olsson, o femeie din Suedia care a dormit vreme de 32 de ani. Născută pe 29 octombrie în anul 1842, la vârsta de 14 ani, a căzut într-un somn adânc și a rămas adormită timp de trei decenii. Cazul ei a atras atenția pe scară largă și a devenit cunoscută sub numele de „Frumoasa adormită" a Suediei. Experții medicali din diferite domenii au fost nedumeriți de starea tinerei, deoarece ea a rămas neschimbată, de exemplu, părul și unghiile nu mai creșteau.

Totul a început pe data de 18 februarie 1876 când ea a căzut în momentul în care traversa un râu înghețat. În ciuda faptului că martorii spun că era pe punctul de a se îneca, Karolina a reușit să scape, ajungând acasă doar cu câteva răni. Însă, durerea s-a intensificat, iar părinții ei au presupus că a fost blestemată, așa că i-au spus să meargă la culcare, urmând ca a doua zi să meargă la un preot.

 S-a privit în oglindă și a fost șocată să vadă un adult

Din nefericire, tânăra nu s-a mai trezit. Deoarece tatăl ei era de meserie pescar și nu avea bani pentru un consult medical, vecinii au făcut un gest norbil și au strâns ei o sumă pentru a îi ajuta. Astfel, a fost internată la un spital în anul 1892 și i s-au făcut mai multe analize. Starea ei fizică era foarte bună și a primit două pahare de lapte pe zi. Ea putea să înghită în mod normal, ceea ce îi șoca pe medici. De asemenea, activitatea neuronală a rămas la fel de bună, rămânând într-un somn adânc

În anul 1908, când avea vârsta de 46 de ani, Karolina s-a trezit. S-a privit în oglindă și a fost șocată să vadă un adult. Jurnalişti din întreaga lume au venit să asiste la acest miracol şi să documenteze totul. Psihiatrii care au examinat-o au constatat că nivelul ei intelectual a rămas același. De-a lungul decenilor, acest eveniment șocant a fost documentat și relatat în mai multe reviste științifice. După ce s-a trezit, Karolina Olsson a trăit o viață normală și a murit la 88 de ani, în 1950. Ea a fost în comă între 1876 și 1908, una dintre cele mai lungi perioade înregistrate vreodată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net