De ce regina Elisabeta și prințul Philip dormeau în camere separate. Nimeni nu a știut așa ceva!

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Relația dintre Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip a rezistat testului timpului. Majestatea Sa și Prințul Philip au fost împreună timp de 73 de ani. Cu toate acestea, ei dormeau în paturi separate. Și nu pentru că nu se iubeau sau nu se înțelegeau. Ci pentru că în Anglia, Clasa Superioară a avut mereu dormitoare separate. 

Regina Elisabeta a II-a împreună cu prințul Philip Foto: getty images
Regina Elisabeta a II-a împreună cu prințul Philip Foto: getty images

Prințul Philip s-a stins din viață în aprilie 2021, la vârsta de 99 de ani, iar soția sa, regina Elisabeta, a trecut la cele veșnice pe 8 septembrie 2022. Cei doi s-au întâlnit pentru prima dată în 1934, când fosta suverană avea 8 ani, iar Philip 13.

De la acel moment a trecut mai bine de un deceniu până să se căsătorească. Astfel că, în vara lui 1946, îndrăgostiți fiind de mai multă vreme, prințul Philip i-a cerut regelui George al VI-lea mâna fiicei sale, cea care peste 6 ani avea să devină regină în urma decesului regelui.

Cuplul are patru copii: trei băieți – regele Charles al III-lea, prințul Andrew, prințul Edward – și o fată – prințesa Anne.

De ce au dormit în paturi separate 

Chiar dacă au trăit o poveste de dragoste extrem de frumoasă, regina Elisabeta a II-a și prințul Philip se pare că au dormit mereu separați. Motivul ar fi o tradiție respectată de cuplurile regale și numai.

„În Anglia, Clasa superioară a avut întotdeauna dormitoare separate. Nu vrei să fii deranjat de sforăit sau de cineva care dă din picioare. Iar când te simți confortabil, îți împarți camera. Este minunat să poți alege”, afirma scriitoarea Sally Bedell Smith în biografia despre regină.

Unul din șapte cupluri britanice preferă să doarmă într-un pat separat

Nu doar persoanele din clasele superioare au plăcerea să doarmă singure. Un sondaj YouGov, din 2018, a dezvăluit că unul din șapte cupluri britanice preferă să doarmă într-un pat separat față de partenerul lor pentru un somn mai liniștit.

Dormitul în dormitoare separate devine din ce în ce mai popular în rândul cuplurilor din cauza unor factori precum sforăitul și trezitul din somn la auzul celor mai mici sunete.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net