Cum să-ți faci unghiile să crească mai repede și să fie mai rezistente

Unghiile slabe, care se pot rupe sau se pot îndoi cu ușurință, pot fi un adevărat inconvenient, ca să nu mai vorbim de o adevărată influență pentru încrederea cuiva. Dar, pe cât de tentant este să-ți ascunzi unghiile subțiri și decojite sub un gel permanent sau manichiură acrilică, există o mulțime de modificări ale stilului de viață care, în mod colectiv, îți pot readuce unghiile la strălucirea de odinioară.

Hidratarea este cea mai importantă dacă vrei unghii lungi și rezistente. Foto: Click.
Hidratarea este cea mai importantă dacă vrei unghii lungi și rezistente. Foto: Click.

Deci, ce face ca unghiile noastre să devină slabe și fragile în primul rând? „Unghiile noastre sunt alcătuite din straturi de keratina, o proteină care se găsește și în părul și pielea noastră”, spune Rhonda Klein, M.D., un dermatolog certificat din Westport, Connecticut. „Pe măsură ce îmbătrânim, celulele din corpul nostru produc cheratina într-un ritm mai lent, ceea ce poate face ca unghiile să slăbească și să pară uscate și plictisitoare.”

Și expunerea la frig extrem, spălarea excesivă a mâinilor și contactul cu substanțe chimice – vă pot epuiza unghiile, lăsându-le uscate și vulnerabile și care vor crește mai greu.

Din fericire, asta înseamnă, de asemenea, că o mare parte din ceea ce este nevoie pentru a-ți întări unghiile și a le face să crească mai repede este (literal) în mâinile tale - și iată exact cum să faci asta, conform medicilor:

1. Utilizați un ulei de cuticule zilnic

Potrivit Ama Quashie, manichiuristă, secretul pentru a-ți crește cele mai bune unghii este: hidratare, hidratare, hidratare. „Pentru a avea unghii puternice, trebuie să fie sănătoase – și pentru a fi sănătoase, trebuie să fie hidratate”, spune ea. „Uleiul de cuticule funcționează prin hidratarea cuticulei și a patului unghial, motiv pentru care este un pas atât de important în îngrijirea unghiilor, indiferent dacă îți crești unghiile sau pur și simplu vrei să arate cel mai bine.

2. Luați în considerare Biotina

Studiile arată că unghiile fragile predispuse la exfoliere și rupere ar putea fi un semn al deficienței de biotină, așa că ar putea fi o idee bună să-ți suplimentezi dieta cu o doză suplimentară din această vitamina B esențială.

Alimentele bogate în biotină pot ajuta la întărirea unghiilor fragile”, spune Amanda Griggs, nutriționist la Clinica Khera-Griggs Cleanse, Urban Retreat. Există mai multe studii care susțin acest lucru, deși Griggs subliniază că „nu au inclus un grup placebo și, de asemenea, nu au inclus statutul inițial de biotină al participanților”. Cu toate acestea, au arătat creșteri semnificative ale grosimii și durității unghiilor după ce au luat supliment de biotină de 2,5 mg în fiecare zi.

3. Investește într-o pilă de unghii „moale”.

S-ar putea să fi auzit că pilele de unghii din sticlă sunt mai bune pentru pilire, dar, deși sunt mai lungi și ușor de curățat, merită să investești într-o pilă „moale”, potrivit Session Manicurist, Ami Streets.

„Pentru a obține cel mai bun finisaj de la pilitură, optați întotdeauna pentru o pilă moale pentru a preveni ruperea sau despicarea unghiilor”, spune ea. 

4. Hrănește-ți paturile de unghii

Dacă ai pat de unghii accidentat și crestat, s-ar putea să fie nevoie să crești aportul de vitamina B9. Cunoscută și sub denumirea de acid folic, această vitamină repară și înmulțește celulele care alcătuiesc unghiile, ceea ce accelerează creșterea și promovează sănătatea generală a unghiilor. De asemenea, s-a dovedit că mărește puterea și previne exfolierea.

Acidul folic este responsabil pentru creșterea celulelor sănătoase în țesutul pielii, precum și în păr și unghii”, explică Griggs. „O adevărată deficiență în acid folic poate provoca decolorarea și poate contribui la unghiile fragile și fragile”.

Dacă crezi că îți lipsește, alimente precum fasolea și cerealele integrale sunt bogate în acid folic.

5. Încearcă o ojă mai naturală

Quashie recomandă să optați pentru lacurile și ojele care nu conțin substanțe chimice potențial toxice scriu cei de la elle.com.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
zodii pixabay jpg
dependenta de sex jpeg
fericire freepik jpg
Retele sociale - facebook - telefoane FOTO Shutterstock
horoscop webp
zodii meteoriti png
femeie trista jpg
horoscop freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net