Unghii frumoase cu ingrediente simple din bucătărie

Dacă îţi doreşti unghii frumoase şi puternice, unele ingrediente din bucătărie pot fi de un real ajutor. Uite câteva ponturi pe care le poţi testa, aflând astfel care se potriveşte pentru tine.

image

Ulei de cocos

Hidratarea unghiilor este extrem de important, iar uleiul de cocos creează totodată şi un strat protector pe suprafaţa acestora. Aplică-l din belşug pe unghii după ce îndepărtezi oja şi lasă-l să acţioneze preţ de 10-15 minute. Masează apoi şi cuticulele cu uleiul, după care şterge surplusul.

Ulei de seminţe de in

Bogat în acizi graşi, dar şi în antioxidanţi şi minerale care accelerează creşterea unghiilor, uleiul de in poate fi aliatul tău pentru unghii mai frumoase. Masează-ţi unghiile cu ulei de seminţe de in cel puţin o dată pe zi timp de o lună şi vezi dacă observi rezultate.

Ulei de măsline

Uleiul de măsline e extrem de hidratant, în timp ce zeama de lămâie conţine vitamine şi antioxidanţi de preţ, dar poate curăţa şi petele galbene de pe unghii. Prepară un ulei de unghii din 3 părţi de ulei de măsline la o parte de zeamă de lămâie, încălzeşte amestecul câteva secunde şi înmoaie-ţi apoi unghiile în el. După 10 minute, scoate unghiile din vas şi şterge-le.

Vitamina E uleioasă

Un tratament cu vitamina E uleioasă aplicat zilnic, preţ de două săptămâni, îţi va fortifica unghiile şi le va accelera creşterea. Ideal ar fi să o aplici seara, înainte de culcare, pe unghiile spălate bine înainte.

Oţet de mere

Dacă ai unghii fragile şi decolorate, oţetul de mere va remedia aceste probleme. Dacă le cureţi zilnic cu oţet de mere, acestea îşi vor recăpăta culoarea, dar vor deveni şi mai puternice. 

Ulei esenţial de arbore de ceai

Acest ulei este ideal pentru unghiile decolorate, dar şi pentru unghiile degradate. Amestecă două picături de ulei esenţial de arbore de ceai cu o linguriţă de ulei de măsline sau cu vitamina E uleioasă şi masează-ţi unghiile cu acest amestec. Lasă uleiurile să acţioneze preţ de 30 de minute, iar apoi şterge surplusul, clăteşte-ţi unghiile cu apă caldă şi aplică o cremă hidratantă.

Usturoi

Dacă unghiile tale sunt degradate, taie pe jumătate un căţel de usturoi şi freacă suprafaţa fiecărei unghiii cu aceste jumătăţi câteva minute. Uleiurile din usturoi hrănesc şi protejează, totodată, unghia, ajutând-o să se regenereze. La final, spală bine mâinile şi unghiile cu apă şi săpun.

Sare din Marea Moartă

Sarea din Marea Moartă conţine peste 20 de minerale benefice, care pot face minuni pentru unghii. Dizolvă 1-2 linguri de astfel de sare într-un bol mic cu puţină apă caldă. Adaugă şi câteva picături de ulei şi câteva de lămâie, apoi înmoaie-ţi unghiile în amestecul obţinut. După 15 minute, clăteşte-ţi unghiile. Repetă operaţiunea de 3 ori pe săptămână, conform doc.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net