Michael Jackson nu a dormit timp de 60 de zile la rând, înainte să moară. Care a fost motivul

Pe 25 iunie, 2009, Michael Jackson, supranumit „regele muzicii pop, s-a stins din viață. La acea vreme, un expert in domeniul somnului a afirmat că, cântărețul american „este singurul om de care a auzit să nu doarmă timp de 60 de zile, fără a intra în etapa de mișcare rapidă a ochilor (REM sleep), care este adevărata stare de somn a organismului”. De asemenea, a explicat că, prin administrarea în exces de Propofol artistului de către medicul său curant, Conrad Murray, Michael a fost practic privat de somnul normal, înainte ca acesta să moară de supradoză.

Michael Jackson, singurul om care nu a dormit cum trebuie 60 de zile la rând / Foto: Shutterstock
Michael Jackson, singurul om care nu a dormit cum trebuie 60 de zile la rând / Foto: Shutterstock

Profesorul Charles Czeisler, de la Harvard Medical School, un expert în probleme de somn, a făcut o declaraţie şocantă la procesul morţii lui Michael Jackson. Se pare că, medicul curant al artistului, Conrad Murray, a fost acuzat, între altele, că nu i-a administrat corect medicaţia pacientului său, iar, astfel, prin administrarea Propofolului, pentru a trata insomnia, Michael nu a dormit, în mod real, timp de 60 de zile! Substanța nu permite somnul REM și distruge ciclul normal de somn, însă îi lasă pe cei care o consumă cu senzația că sunt odihniți.

Medicul îi administrase Propofol timp de 60 de zile

De asemenea, acesta a fost de părere că, lipsa somnului REM ar fi putut duce la moartea lui Michael Jackson, dacă acesta nu ar fi murit de la supradoză. Înainte ca artistul să moară la vârsta de 50 de ani, în data de 25 iunie 2009, Conrad Murray îi administrase Propofol timp de 60 de zile. Michael a murit de o supradoză din acest anestezic. 

Persoanele care sunt private de somnul REM, pe perioade lungi de timp, devin anxioase, paranoice, depresive şi incapabile să înveţe ceva şi să se concentreze. De asemenea, îşi pierd şi pofta de mâncare, iar reflexele fizice devin de 10 ori mai lente, în timp ce răspunsurile lor emoţionale sunt de 10 ori mai intense. „La fel ca un computer, creierul trebuie să se deconecteze pentru a menține celulele pe care le păstrăm toată viața, deoarece nu producem mai mult. Somnul este repararea și întreținerea celulelor creierului”, a declarat Charles Czeisler, de la școala de medicină de la Harvard, care consiliază și NASA sau CIA, potrivit tabloidului britanic DailyMail

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, după ce a primit o doză de Propofol de la doctorul Murray, care a fost condamnat la 4 ani de închisoare. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Ieri, în Joia Mare, atunci când artista a avut o zi liberă și a vopsit ouă pentru Paște, alături de cei doi copii ai săi, fiul său mai mare, Albert ( 14 ani) și fetița ei, Aida (12 ani)
image png
mihai margineanu jpeg
marina voica jpg
image png
banner Tania Budi Mihai Trăistariu png
maria carneci jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net