Ororile războiului din Ucraina. Copii și femei violați și torturați, civili măcelăriți, arme chimice

#Război Ucraina-Rusia

Ucraina rezistă de 48 de zile în faţa atacului sălbatic al trupelor ruseşti! După ce au abandonat frontul din apropierea capitalei ucrainene, soldaţii au descoperit scene de coşmar! Copii şi femei violaţi, bătuţi şi torturaţi şi bărbaţi măcelăriţi cu sânge rece. Însă ce e mai rău abia urmează...

Cutremurător! O femeie a aflat  de la vecini că soţul ei a fost ucis  şi îngropat în spatele casei
Cutremurător! O femeie a aflat de la vecini că soţul ei a fost ucis şi îngropat în spatele casei

Sfâşietor! O femeie din localitatea Andrievka, din regiunea Kiev, a descoperit că soţul ei a fost ucis de ruşi şi îngropat în spatele casei. Femeia apucase să plece din calea ruşilor, dar bărbatul a rămas să păzească gospodăria, relatează AFP. A fost însă ucis înainte ca ruşii să părăsească localitatea şi vecinii l-au îngropat noaptea, pe furiş să nu fie şi ei omorâţi de ruşi. 

În satul Andrievka, au fost omorâţi peste 40 de civili, însă în întreaga regiune Kiev peste 1.200 de cadavre de civili ucraineni ucişi au fost descoperite în ultimele zile. Printre ele şi trupul lui Anton Iscenko, de 23 de ani, care a fost mutilat în aşa hal de ruşi încât familia a fost nevoită să îl recunoască la morgă după hainele pe care le purta. 

Victimele lăsate  pe străzi de ruşi. Fotografii: AFP/EPA-EFE/Twitter
Victimele lăsate pe străzi de ruşi. Fotografii: AFP/EPA-EFE/Twitter

Atrocităţile ruşilor au depăşit orice imaginaţie! În Makariv, aflat la 50 km de Kiev, Tatiana Zadorojniak a fost luată prizonier, violată, bătută şi ucisă de trupele cecene conduse de Ramzan Kadîrov, dezvăluirea fiind făcută recent de consilierul ministrului de Interne Anton Gheraşcenko.

Conform martorilor oculari, femeia aştepta împreună cu alţi refugiaţi să părăsească oraşul când soldaţii ceceni au intrat peste ea în casă, au scos-o de păr, au dus-o într-o casă părăsită, unde a fost torturată şi violată timp de mai multe zile, iar la final soldatul care a abuzat-o i-a tăiat gâtul cu baioneta. Conform martorilor, militarul care a abuzat-o a fost executat de şefii lui câteva zile mai târziu. 

Tatiana Zadorojniak, violată, bătută,  torturată şi ucisă de soldaţii ceceni
Tatiana Zadorojniak, violată, bătută, torturată şi ucisă de soldaţii ceceni

Copil de 11 ani, violat sub privirile mamei

O altă poveste şocantă este cea a monstrului Alexei Bişkov, de 24 de ani, soldat în termen care s-a filmat în timp ce viola un băiat de 11 ani, sub privirile mamei lui care era legată de scaun. Soldatul a fost arestat după ce a trimis filmarea unui camarad care l-a raportat superiorilor săi. 

Localităţi întregi din apropiere  de Kiev, rase de pe faţa pământului
Localităţi întregi din apropiere de Kiev, rase de pe faţa pământului

4,8 MILIOANE DE COPII, STRĂMUTAȚI

UNICEF a avertizatmarți că peste 4,8 milioane de copii din Ucraina au fost nevoiţi să îşi părăsească de urgenţă casele pentru a scăpa din calea atrocităţilor. 

Peste 100.000 de ucraineni din regiunea Donbas şi din sud-estul Ucrainei au fost deportaţi în Siberia cu un convoi de autobuze care a mărşăluit spre nordul Rusiei timp de mai bine de două săptămâni. 

Chirurgii din Kiev au salvat viaţa unui tânăr soldat scoţând din inima lui care încă bătea un glonţ, zilele trecute. Tânărul a spus că după ce se întremează abia aşteaptă să revină să lupte împotriva ruşilor. 

Mesajul sfâșietor al trupelor din Mariupol

După ce a fost numit comandant de Putin, generalul Aleksandr Vladimirovici Dvornikov a amplificat bombardamentul oraşului Mariupol. Puşcaşii marini ucraineni de aici sunt într-o situaţie disperată. Mesajul sfâşietor al puşcaşilor marini care ştiu că vor muri apărând Mariupol a fost făcut public luni, 11 aprilie. Trupele din regimentul Azov rămân fără muniţie şi ştiu că nu pot fi ajutaţi de camarazii lor. Luptă cu răniţii, bucătarii şi fanfara împotriva ruşilor care îi atacă din toate părţile, iar zilele lor sunt numărate. Speră doar ca ”amintirea lor să rămână eternă şi urmaşii să ştie că au făcut tot posibilul şi imposibilul să apere oraşul”. 

Conform experţilor NATO, măcelul ucrainenilor abia acum începe după ce trupele ruseşti s-au regrupat, Putin vrea să tripleze efectivele din estul Ucrainei şi Rusia pregăteşte o ofensivă fără precedent. 

Cu ce se apără ucrainenii de armele chimice ruseşti?

Volodimir Zelenski a cerut şi marți cu disperare armament greu şi avioane din partea ţărilor occidentale pentru a putea face faţă măcelului pe care urmează să îl declanşeze Rusia în estul Ucrainei. Preşedintele ucrainean subliniază că fiecare zi de întârziere în livrarea armamentului costă vieţi omeneşti.

Lituania a anunţat la 11 aprilie că va instrui militarii ucraineni pe teritoriul ei pentru a folosi cu succes armamentul de înaltă tehnologie oferit de Occident. SUA a confirmat că face acelaşi lucru.

Militari ucraineni  dotaţi cu aruncătoare  de rachete Stinger,  Strela, şi Piorun
Militari ucraineni dotaţi cu aruncătoare de rachete Stinger, Strela, şi Piorun

Conform Euronews, împotriva bombelor cu fosfor, folosite în Siria, care ard totul în jur la temperaturi de peste 2.500 grade Celsius şi armelor chimice folosite deja la Mariupol zilele trecute, ucrainenii dispun de un arsenal trimis de occidentali.

Au fost deja folosite în luptă lansatoarele de rachete  cu rază scurtă de acţiune Starstreak, Stinger (produse începând din 1980) şi Javelin. Împotriva blindatelor ruseşti şi a bateriilor de artilerie au fost folosite dronele americane Switchblade şi cele turceşti Bayraktar TB2.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net