Paradisul turistic aproape de România unde prețurile nu s-au schimbat: „Numai la noi se practică japca”

Românii aleg frecvent să-și petreacă vacanțele în străinătate, mai ales în timpul verii, provocând preocupări hotelierilor din țară, care se plâng de scăderea numărului de clienți. Motivația din spatele acestei alegeri poate fi simplă: costurile unui sejur în afara țării sunt, de regulă, mai reduse decât cele în România.

Pe plaja Alykes prețurile la șezlongori nu s-au mai schimbat de 10 ani / foto: Facebook
Pe plaja Alykes prețurile la șezlongori nu s-au mai schimbat de 10 ani / foto: Facebook

Pe măsură ce vara se apropie, mulți și-au rezervat deja concediile estivale. Grecia, Turcia, Bulgaria și Cipru se numără printre destinațiile preferate ale românilor, datorită peisajelor frumoase și costurilor accesibile.

De exemplu, în grupul de Facebook „Vacanțe sub 500 de euro”, o utilizatoare a postat despre prețurile mici din Cipru, ilustrate cu imagini sugestive.

Pe plaja Alykes din Cipru, un șezlong și o umbrelă costă doar 2,50 euro fiecare, iar aceste tarife sunt menținute constant de-a lungul întregului sezon estival, conform asigurărilor internauților. Unii afirmă că aceste prețuri sunt neschimbate de cel puțin 10 ani, transmite Adevarul.

Internauții au remarcat diferențele colosale între litoralul românesc și Cipru

Reacțiile internauților la postare au fost de interes, mulți remarcând diferența semnificativă față de costurile de pe litoralul românesc. Întrebările au variat de la confirmarea prețurilor pentru sezonul estival până la estimări ale bugetului necesar pentru o vacanță în Cipru.

Un localnic a răspuns la una dintre întrebări, oferind detalii despre cheltuielile zilnice pe care le-ar presupune o vacanță în Cipru, de la cazare la restaurante și activități de agrement. Informațiile despre prețuri au fost confirmate și de alți utilizatori, subliniind stabilitatea tarifelor de-a lungul timpului.

Cred că de vreo 10 ani sunt aceleași”, a transmis o persoană de pe grupul de Facebook. „Ai dreptate! Acum șase ani erau aceleași preturi și era în plin sezon.... În toate orașele am fost la plajă și nu erau diferențe la bani... Numai la noi se practică japca. 10 euro un șezlong!, a confirmat un alt internaut. „Mereu sunt aceleași peste tot”, a adăugat o altă persoană.  

În plus, utilizatorii au confirmat că vremea este favorabilă pentru plajă, iar prețurile rămân aceleași în tot timpul anului, conform reglementărilor guvernamentale. Astfel, experiențele anterioare ale turiștilor indică faptul că tarifele sunt constante, indiferent de sezon sau locație în Cipru.

Care sunt cele mai importante destinații turistice din Cipru

Mormintele Regale de la Paphos: Situate în apropierea orașului Paphos, aceste morminte subterane, datând din secolul al IV-lea î.Hr., sunt unul dintre cele mai impresionante situri arheologice din Cipru și sunt incluse în patrimoniul mondial UNESCO.

Mănăstirile Troodos: Regiunea montană Troodos este renumită pentru peisajele sale pitorești, dar și pentru mănăstirile medievale decorate cu fresce unice în stil bizantin.

Orașul Vechi al Nicosiei: Nicosia este singurul oraș din lume împărțit între două țări, Cipru și Republica Turcă a Ciprului de Nord. Orașul vechi este bogat în istorie și cultură, cu monumente și clădiri ce reflectă influențele arhitecturale bizantine, venețiene și otomane.

Plaja Nissi Beach: Situată în apropierea orașului Ayia Napa, Nissi Beach este una dintre cele mai populare plaje din Cipru, cu nisip auriu fin și ape cristaline.

Ruinele orașului antic Kourion: Aceste ruine impresionante, situate pe coasta sudică a Ciprului, oferă o privire în trecutul bogat al insulei și includ un teatru antic, băi publice și mozaicuri bine conservate.

Castelul Larnaca: Situat la malul mării în orașul Larnaca, acest castel medieval a fost construit pentru a apăra orașul împotriva invaziilor otomane. Astăzi, găzduiește un muzeu ce expune artefacte istorice și arheologice.

Golful Petra tou Romiou (Stânca Afroditei)

 Conform legendei, această stâncă din apropierea orașului Paphos este locul nașterii zeiței Afrodita. Este o destinație populară pentru turiștii care doresc să se bucure de plajă și de peisajul spectaculos.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
ayrton senna 30 ani de la moartea lui jpg
image png
439200637 840468834788027 9054120070225781105 n jpg
familie fericita in natura jpg
gradina pixabay jpg
simona bucura oprescu ministrul muncii jpg
faina jpg
1 maioneza de post cu cartofi jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net