Poftiţi în barul unde vă încărcaţi cu oxigen! New Delhi, cel de-al doilea cel mai poluat oraş din lume

image
Un barman specializat în ”cocteiluri cu oxigen” prepară recipientele care vor fi livrate la domiciliul clientului

New Delhi este pe locul doi în topul oraşelor cu cel mai poluat aer din lume. Şi pentru că la orele prânzului, majoritatea localnicilor umblă pe străzi cu măşti pe faţă, Ayavir Kumar a deschis primul bar de oxigen din India. Clienţii plătesc 3,90 $ (17 lei) pentru 15 minute de aer curat.

Oxigenul e aur curat atunci când locuieşti în cel mai poluat oraş din India. Omul de afaceri Ayavir Kumar (26 de ani) a început să lucreze la localul Oxy Pure începând cu luna mai, când autorităţile au emis ne­numărate avertismente cu privire la nivelul alarmant de poluare.

Recent, barul de aer cu­rat şi-a deschis porţile şi 40 de clienţi au inhalat aer curat încă din prima zi. Pentru 15 minute de oxigen, clienţii plătesc 300 de rupii (adică 17 lei) şi stau conectaţi la aparate în incinta localului.

Din cauza numărului mare de solicitări, Kumar a fost nevoit să îşi deschidă un serviciu de livrare de oxigen la domiciliu. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a atras atenţia că New Delhi a înregistrat la finele lunii octombrie cea mai mare concentraţie de ­particule în suspensie PM2.5, nivelul acestora fiind de 999 de micrograme.

image
Un barman specializat în ”cocteiluri cu oxigen” prepară recipientele care vor fi livrate la domiciliul clientuluiFoto: EPA-EFE

Limita de siguranţă a acestor par­ticule deosebit de periculoa­se e de 25 de micrograme. ”E stânjenitor şi ruşinos to­to­dată când ne gândim că guvernul nostru nu e în stare să asi­gure populaţiei aerul curat de care are atâta nevoie”, a declarat Kumar pentru ”Straits Times”.

Cu toate acestea, New Delhi are perioade când poluarea scade drastic, iar media anuală clasea­ză oraşul pe locul doi pe plan mondial, după Luanda, Angola. Succesul afacerii Oxy Pure vine pe fondul unei disperări din ce în ce mai crescute a populaţiei cu privire la acest criminal mut care face anual 133 de victime din 100.000.

Top trei cele mai poluate oraşe din lume

Cel mai poluat oraş din lume este Luanda, din Angola, unde nivelul particulelor în suspensie PM10 şi PM2.5 este de 332 mg şi respectiv 182. OMS a anunţat că aerul poluat ucide 106 persoane din 100.000.

În New Delhi, particulele în suspensie PM10 sunt de 292 şi PM2.5 de 143. Pe locul trei, în topul poluării e Dar es Salaam, Tanzania, unde PM10 e de 290 şi PM2.5 de 165. În Bucureşti, Braşov şi Iaşi nivelul PM2.5 fluctuează între 27 mg şi 42 mg.

image
meghan markle harry regina jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
meghan markle harry regina jpeg
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
Regina Elisabeta
Ioana Petric jpg
BeFunky collage (12) jpg
Horoscop 29 septembrie sursa foto Pixabay
pod peste Dunare 6
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia
image
image
image
image
elon musk foto profimedia
militar pedofil jpeg
1 priscilla chan si mark zuckerberg jpg jpeg
calendar ortodox 2021 29 septembrie sfantul cuvios chiriac sihastrul png
talibani
Regina Elisabeta