Povestea bărbatului care are 800 de copii. Nu se oprește. Vrea 1.000

Ultima actualizare:
Alături de prima lui soție, Zorica, femeia cu care are doi băieți. După ce a divorțat de ea s-a decis să-și vândă sperma, pentru că voia să facă mulți copii
Alături de prima lui soție, Zorica, femeia cu care are doi băieți. După ce a divorțat de ea s-a decis să-și vândă sperma, pentru că voia să facă mulți copii

Doamne, mare ți-e grădina! Un bărbat din Anglia, Simon Watson (41 de ani), își vinde sperma pe Internet pentru 50 de lire sterline (adică 65 de euro sau 300 de lei) porția și se laudă că are deja 800 de copii. Este incredibil! Nu vrea să se oprească aici.

Simon Watson are acest „hobby” de 16 ani. „Măcar o dată pe săptămână o femeie - dintre cele care au folosit sperma mea pentru a rămâne însărcinate - naște”, se laudă englezul care își vinde „poțiunea magică” – așa cum singur și-a intitulat sperma - pe Facebook și pe alte site-uri cu anunțuri. „Am calculat că până acum am cel puțin 800 de copii. În patru ani mi-ar plăcea să ajung la 1.000, dacă se poate”, a mai spus bărbatul, pentru Daily Mail.

A fost căsătorit de două ori

Alături de fiul său cel mare, Thomas (19 ani), și de fiica sa, Lily (10 ani)
Alături de fiul său cel mare, Thomas (19 ani), și de fiica sa, Lily (10 ani)

„Prietenii mei și familia știu totul despre ceea ce fac. Nu am secrete. Colegii copiilor mei de la școală spun că e amuzant. Băieții mei spun că nu o să-mi urmeze exemplul, dar nu sunt deranjați de faptul că eu fac așa ceva”, a mai spus Simon Watson. Bărbatul are doi copii, de 17, respectiv 19 ani, din prima căsnicie, și o fată de 10 ani din cel de-al doilea mariaj, și el eșuat. În acest moment, Simon Watson este singur, căci abia s-a despărțit de iubita pe care a avut-o în utlimii trei ani. „Inițial mi-a spus că este de acord cu ceea ce fac, dar, la final, a recunoscut că disprețuia acest hobby al meu. Trebuia să călătoresc foarte des pentru a dona, cred că asta o enerva cel mai mult”, a explicat englezul ce a dus la despărțirea de iubită.

Copiii lui nu vor să-i urmeze exemplul


    Alături de fiul său cel mare, Thomas (19 ani), și de fiica sa, Lily (10 ani)Foto: Photoland/Caters
Alături de fiul său cel mare, Thomas (19 ani), și de fiica sa, Lily (10 ani)Foto: Photoland/Caters

Simon Watson spune că a decis să devină donator de spermă după ce a divorțat de prima soție: „Știam că-mi doresc mulți copii, de aceea am început să fac așa ceva. A doua soție știa ce fac și că nu am de gând să mă opresc și cred că a acceptat, dar nu știu dacă într-adevăr i-a plăcut”. La început, apela la „băncile” de spermă, apoi s-a promovat pe cont propriu. „E mult mai convenabil pentru mine să fac asta singur. În general mă promovez pe Facebook, este cel mai rapid cu putință. Și e mai sigur, aici oamenii te put cunoaște cât de cât, după imaginile și informațiile completate la profil. Am unele pretenții în ceea ce privește femeile cărora accept să el donez: nu mp deranjează dacă beau sau fumează, dar cele care sunt sau au fost dependente de alte substanțe, precum drogurile, le transmit categoric refuzul meu.

Unde se poate dona spermă în România

În România există o singură „bancă” de spermă, la Spitalul Clinic Prof. Dr. Panait Sârbu, cunoscut și ca Maternitatea Giulești. Centrul de Reproducere Umană Asistată, care a fost înființat în 1999, oferă cuplurilor sterile posibilitatea de a avea un copil, prin inseminare. De asemenea, și femeile singure pot accesa această „bancă”, în acest sens legislația de la noi din țară fiind chiar permisivă, față de alte țări din Uniunea Europeană. În cazul cuplurilor căsătorite, bărbatul trebuie să semneze înainte de proceduri un act prin care se obligă să fie de acord ca bebelușul să-i poarte numele și prin care i se aduce la cunoștință că nu va putea să-l decadă niciodată din drepturile părinteşti. Astfel, deși nu este, teoretic, părintele biologic, odată semnat acel act, bărbatul devine tatăl biologic și are toate îndatoririle părintești.

Unele cupluri, care au avut succes și au devenit părinți după ce au apelat la „banca” de spermă, își doresc un al doilea copil, cu aceeași moştenire genetică. Așa că la Maternitatea Giulești sperma acelui donator se păstrează în azot lichid timp de un an sau doi. Dar, după naşterea unui anumit număr de copii vii, sperma unui donator este scoasă de pe lista cu oferte.

Nu e atât de ușor să fii donator de spermă

Actul de donație de spermă este anonim și benevol. Bărbații care vor să ajute femeile care nu pot avea copii cu partenerii lor nu sunt răsplătiți financiar. În schimb, donatorilor de spermă li se asigură, gratuit, efectuarea unui set complet de analize medicale. În plus, acești bărbați trebuie să aducă diploma de Bacalaureat și să fie înalți, bine făcuți și cu un aspect armonios. Ochelariștii și cei cu tendințe de îngrășare sunt respinși din start.

După recoltare, sperma se păstrează în azot lichid la -196 de grade Celsius, iar azotul este schimbat la fiecare două zile. Majoritatea donatorilor sunt studenți, care vin la „banca” de spermă din curiozitate. Sperma donată de un bărbat după o ședință în „camera de relaxare” poate insemina chiar și zece femei, însă statisticile au demonstrat că doar una dintre inseminări va duce la nașterea unui copil viu. Pentru că în țări precum Franța și Italia reproducerea umanp asistată a fost interzisă, la „banca” de spermă din România au apelat, cu succes, și străini. Alte țări unde este permisă fertilizarea in vitro şi conceperea de embrioni în eprubetă sunt Spania, Olanda şi Elveţia.

Cererea mai mare, din partea femeilor singure

Potrivit statisticilor, din ce în ce mai multe femei singure apelează la „banca de spermă”. Dacă în 1991 cererea pentru aceste servicii venea 100% din partea cuplurilor heterosexuale care nu puteau concepe pe cale naturală, cu timpul, situația s-a schimbat foarte mult. Astfel, în 2000 doar 80% erau cupluri heterosexuale, iar restul erau cupluri de lesbiene (10%) și femei singure (10%). În anii care au urmat, doar ponderea de lesbiene a rămas neschimbată. În schimb, din ce în ce mai multe femei singure au apelat la „banca” de spermă: 30% în 2010 și 50% în 2013. În acest ritm, se preconizează ca în 2020 doar 20% să fie cupluri heterosexuale și 70% femei singure.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
coltea jpg
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
podul de piatra baile herculane jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net