Povestea din spatele deciziei a doi pensionari de a se muta din Mexic în Grecia. Ce i-a determinat să facă acest lucru: „Aventuros, dar simplu”

Un cuplu american a decis să-și schimbe radical viața de două ori într-un interval de două decenii, mutându-se într-o țară complet diferită în fiecare ocazie.

Imagine din Kritsa, insula unde s-au mutat americanii / foto: greeka.com
Imagine din Kritsa, insula unde s-au mutat americanii / foto: greeka.com

În primul rând, Patricia Mahan și Dan Matarazzo au părăsit Statele Unite ale Americii în 2006, stabilindu-se în Mexic. După o perioadă de aproape 15 ani, în care s-au adaptat la viața în Mexic, cei doi au simțit că este timpul pentru o nouă schimbare.

Așa că au decis să se mute din nou, de această dată în Grecia, în căutarea unui stil de viață mai liniștit și mai apropiat de plajă, conform unui articol publicat de CNN.

Patricia de Dan sunt căsătoriți de 37 de ani

Patricia și Dan, căsătoriți de 37 de ani, au fost motivați să plece din America de Nord din dorința de a experimenta o viață diferită într-un mediu mai calm.

Viața într-o mare metropolă mexicană, cu agitația și poluarea aferentă, i-a determinat să caute un loc mai liniștit. Au visat să trăiască la malul mării și să se bucure de o cultură diferită într-un mod „aventuros, dar simplu”.

După ce au analizat mai multe opțiuni, au ales Grecia pentru frumusețea sa naturală și pentru faptul că oferă un stil de viață accesibil și apropiat de mare. „Am vrut să ne stabilim lângă mare, într-un loc accesibil,” au declarat cei doi. 

„Am spus: Găsește-mi un loc unde viața noastră să fie la fel de bună sau chiar mai bună decât în Mexic, și voi merge. Ne doream o viață liniștită de sat, dar aveam nevoie de apropierea de facilități moderne, cum ar fi centre medicale de top, un aeroport în apropiere, piețe locale ale fermierilor, supermarketuri și magazine pentru a ne mobila casa,” a explicat Mahan.

Au ales un sat din Creta

După mai multe căutări, cuplul a găsit o proprietate pe care au considerat-o ideală în Kritsa, un sat de pe Insula Creta. În aprilie 2023, au călătorit până acolo pentru a vedea locuința, iar imediat ce au ajuns, au fost impresionați de frumusețea și liniștea zonei.

„Era un loc pașnic și liniștit. Ne-am simțit imediat ca acasă,” au spus ei. Au achiziționat o casă din piatră cu două dormitoare, la prețul de 137.000 de euro, care fusese anterior o brutărie numită „Sofia”. „Ne-au plăcut vibrațiile casei și am simțit că are o karmă pozitivă,” au adăugat Patricia și Dan.

În septembrie 2023, Patricia Mahan și Dan Matarazzo au părăsit Mexicul și s-au mutat în Creta, intrând în țară cu vize de tip D, care le permit să rămână aici până la un an. Deși și-au dorit o schimbare, nu au putut evita sentimentul de neliniște față de necunoscut.

„Am pierdut legătura cu multe dintre activitățile noastre obișnuite. Tot cercul nostru social s-a evaporat. Nu mai știm unde să găsim o pizza bună sau locurile unde aveam garanția că vom primi una mai puțin bună. Lucrurile simple... Totul trebuie să o luăm de la capăt. Și, așa cum spune vechea zicală, 'E greu să-ți faci prieteni noi și să păstrezi prieteni vechi’”, au mărturisit ei.

Cu toate acestea, după sosirea în Kritsa, au fost întâmpinați cu o „bunătate și generozitate” neașteptate din partea localnicilor, care i-au primit cu brațele deschise. „Când ne-am mutat în casa noastră din piatră, toți vecinii ne-au adus daruri cu alimente și produse,” a spus Mahan.

Adaptarea a fost rapidă

S-au adaptat rapid la viața din acest sat pitoresc, aflat la aproximativ 12 minute cu mașina de orașul Agios Nikolaos din estul Cretei, și s-au simțit imediat în siguranță.

Patricia și Dan își petrec timpul liber făcând drumeții și relaxându-se pe plajă, unde citesc și înoată înainte de a se întoarce acasă pentru cină.

Ei apreciază liniștea din Kritsa și consideră că stilul lor de viață este mult mai sănătos acum. „Mâncarea pe care o consumăm aici este locală și de sezon,” spune Mahan.

În plus, au reușit să își facă mulți prieteni noi, inclusiv din alte colțuri ale lumii, precum Marea Britanie, Scandinavia și Franța, care s-au stabilit în zonă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cutitnoumai jpg
WhatsApp Video 2024 09 11 at 16 57 43 mp4 thumbnail png
Marte - Shutterstock
Kate Middleton, Prințul William  sursa foto   GettyImages jpg
pod carola profimedia jpg
motan firimituri obez rusia instagram jpg
elena lasconi mhai gadea jpg
osama jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net