Stațiunea de pe litoralul românesc cu prețuri exorbitante. Șezlongurile sunt mai scumpe decât în Creta. Nu este vorba despre Mamaia

Vama Veche, una dintre cele mai populare stațiuni de pe litoralul românesc, își întâmpină turiștii cu prețuri care par să fi atins noi recorduri, generând nemulțumire în rândul vizitatorilor. Sezonul estival a debutat deja, iar programul „Litoralul pentru toți” a oferit inițial speranțe pentru vacanțe accesibile. Cu toate acestea, realitatea prețurilor mari i-a determinat pe mulți turiști să caute alternative pentru a-și menține bugetele sub control.

Litoral. Foto: arhiva.
Litoral. Foto: arhiva.

Șezlonguri mai scumpe decât în Creta sau Mamaia

Un șezlong în Vama Veche a ajuns să coste 80 de lei, o sumă considerată exorbitantă de mulți turiști. Pe un grup de Facebook dedicat stațiunii, discuțiile au devenit aprinse, iar nemulțumirea generală este evidentă. „80 lei să stai la șezlong. Să nu ne mai mirăm de ce nu avem turiști... Rușine”, a comentat un utilizator. Ironiile nu au întârziat să apară: „Cam puțin. Puteau cere rinichii pentru o săptămână pe plajă”.

În comparație, alte stațiuni de pe litoralul românesc sau chiar din străinătate oferă prețuri mai accesibile pentru șezlonguri. „În Constanța, la Plaja 3 Papuci este 25 lei”, a menționat cineva, iar „în Mamaia e 30 lei”. De asemenea, „în Creta, stațiunea Rethimo, în centru, erau 2 șezlonguri cu umbrelă între 5 și 9 euro”, a adăugat un alt utilizator.

Prețuri ridicate și pentru băuturi

Nu doar șezlongurile au devenit mai scumpe, ci și băuturile. O bere pe plajă costă acum între 14 și 15 lei, prețuri comparabile cu cele din stațiuni mult mai bine cotate, scriu cei de la Adevărul. Pe forumuri, turiștii au început să împărtășească soluții pentru a face față acestor costuri. „La Carrefour e 3,32 lei un ursuleț 0,33, la Vamă 7,5-8,5 lei depinde de magazin”, a scris cineva. Alții au sugerat achiziționarea berii din Mangalia sau chiar de la vecinii bulgari, unde prețurile sunt mult mai mici.

O soluție viabilă este aprovizionarea din Bulgaria

Pentru mulți turiști, o soluție viabilă este aprovizionarea din Bulgaria. „Lasă că Lidl Mangalia nu e departe, iar când mergem la bulgari după țigări putem să completăm și stocul de bere, 30 de minute pe jos”, a sugerat un utilizator. „Adevărat, adevărat este exact ce fac eu la Bulgarschi”, a confirmat altcineva.

Nemulțumire generală

Comentariile de pe grupurile de social media reflectă o nemulțumire generală față de prețurile ridicate și oferă soluții alternative. Unii turiști propun boicotarea prețurilor mari pentru a forța comercianții să reducă tarifele. „Prost e cel care dă ... Dacă ar fi lăsați cu marfa nevândută, s-ar corecta prețurile”, a concluzionat un membru al grupului.

Vama Veche rămâne o destinație atractivă pentru mulți români, dar prețurile ridicate îi determină pe aceștia să devină inventivi și să caute soluții alternative pentru a-și petrece vacanțele fără a-și depăși bugetele. Deși prețurile ridicate pot descuraja unii turiști, frumusețea și atmosfera unică a stațiunii continuă să atragă vizitatori dornici să se bucure de litoralul românesc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in Ucraina FOTO Profimedia (15) jpg
image
image
image
image
image
image
trandafiri pixabay jpg
centrala jpeg
Liviu Rebreanu
sat rachis ziarulunirea png
singapore cazino infarct jpg
topor vechi fb jpg
eila adams topless new york profimedia jpg
Odihnă, flori, somn jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net