Locul care a atras cei mai mulți turiști de 1 Mai. Oamenii s-au adunat din toate zonele țării

A fost dat startul petrecerii de 1 Mai încă de seara trecută. Oamenii au înfruntat frigul și au încins o petrcere pe cinste chiar pe plaja din Vama Veche. Fie că au ales să danseze în cluburi sau au cântat în jurul unui foc de tabără, toți s-au bucurat de atmosfera de petrecere de la malul mării. 

Turiști în Vama Veche Foto: Facebook
Turiști în Vama Veche Foto: Facebook

1 Mai în Vamă

Azi-noapte, Vama Veche s-a transformat într-un adevărat furnicar. Mii de tineri au împânzit străzile din stațiune având destinații clare: plaja și cluburile. Au cântat până au răgușit și au dansat până dimineață. Astfel că energia a fost la cote maxime. 

Pentru că Vama Veche este punctul zero al distracţiei, aceşti tineri, nici nu s-au mai obosit să-şi caute cazare. Petrecăreţii s-au lăsat purtaţi de muzică şi de zgomotul valurilor pentru această noapte, în care cei mai mulţi nu doar că au uitat de somn, dar au legat şi noi prietenii. Iar cortul a fost accesoriul principal.

Câți oameni sunt așteptați în Vamă

„La Vama Veche, oricum ar fi vremea, se știe că sunt concerte, se știe că este petrecere și este full. Găsim 10.000, poate 20.000 de turiști”, a spus vicepreședintele ANAT Adrian Voican, scrie europafm.ro„În Vamă, s-au făcut rezervări pentru sejururi de trei zile, care costă între 1.750 și 2.000 de lei", explică Dilek Emin, managerul unei pensiuni. „Turiștii de 1 Mai sunt cei care vor distracție. Ceilalți, de Paște, sunt cei care vin cu copiii, la o relaxare în Vamă”.

Evenimente la mare 1 Mai - Paște

Sezonul estival 2024 din stațiunea Mamaia a început cu o serie de evenimente muzicale variate. În perioada 1-3 Mai, Piațeta Cazino din Stațiunea Mamaia va fi scena unor concerte live susținute de artiști cunoscuți.

Tot în Mamaia au loc și Festivalurile Bonheur (30 aprilie – 6 mai) și Sunwaves (1-7 mai) din Mamaia. Totodată, cluburile din stațiune organizează petreceri cu invitați din țară și străinătate. Un alt efect al apropierii celor două sărbători este și faptul că cei mai mulți turiști au optat pentru sejururi mai lungi decât în alți ani, media fiind de 3,4 nopți. În stațiunile Mamaia și Mamaia Nord, durata sejurului este chiar mai mare, deoarece și festivalurile și-au prelungit durata.

Câte zile libere au bugetarii 

Ziua de 2 mai pică într-o zi de joi, între două sărbători legale: 1 Mai - Ziua Muncii, care este miercuri, și 3 mai - Vinerea Mare, care este într-o zi de vineri. 4 mai este sâmbătă, iar duminică, 5 mai, este Paștele ortodox. Luni, 6 mai, este a doua zi de Paște. Astfel, bugetarii vor avea șase zile libere, de miercuri până luni inclusiv, în perioada 1 mai - 6 mai.

În total, în 2024, românii au 17 zile libere legate, din care doar 10 pică în timpul săptămânii. Pe lângă acestea, Guvernul mai decide deseori - în funcție de cum pică sărbătorile legale - să acorde zile libere pentru bugetari, realizând uneori punți cu weekendul . În 2024, prima minivacanță este cea de acum, dintre 1 Mai și Paște. După minivacanța de Paște, românii vor mai avea 8 zile libere legale în 2024, din care doar 4 vor pica în timpul săptămânii.

Cum se sărbătoarea înainte 1 Mai 

În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, aceasta fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul a devenit sărbătoarea mișcărilor muncitorești în majoritatea țărilor lumii. În prezent, de 1 Mai, în mod tradițional, se dă startul noului sezon estival pe litoralul românesc. Pentru cei care își doresc o escapadă la mare în această perioadă, litoralul românesc oferă o gamă variată de stațiuni, fiecare cu farmecul ei distinct și oportunități diverse de cazare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Robert Fico premierul Slovaciei transportat la spital după tentativa de asasinat FOTP AFP
image
image
image
image
image
image
media 147912327094867400 jpg
simfonia apei sursa PMB 768x382 jpg
flori jpeg
cirese pixabay jpg
Janiel Verainer jpg
Elisabeta Movila png
piept de pui jpeg
8 hangerli alexandru jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net