Povestea unor români surprinși de ciclonul care a lovit Grecia: „Am ocolit 650 de kilometri ca să ajungem înapoi acasă”

Ciclonul Daniel care a lovit la începutul lunii septembrie vestul şi centrul Greciei a luat prin surprindere nu doar localnicii, ci şi pe foarte mulţi turişti, între care se află şi români. Click! vă spune povestea unei familii care locuieşte lângă Bucureşti şi petrece an de an vacanţele în Republica Elenă. Au văzut „sfârşitul lumii” cu ochii lor, iar drumul spre casă s-a transformat într-un adevărat circuit de supravieţuire. Potrivit agenţiei Mediafax sunt în jur de 200 de români afectaţi de situaţiile meteo extreme.

Localnicii au fost  evacuați de pompieri. Fotografii: AFP/ profimedia
Localnicii au fost evacuați de pompieri. Fotografii: AFP/ profimedia

O familie de români care a ajuns la 1 septembrie în Grecia, pentru a petrece o săptămână la un hotel situat în staţiunea Larisa, între Kato Gatzea şi Kala Nera, la doar 20 de kilometri de oraşul Volos, regiunea cea mai afectată de ciclonul Daniel, a avut parte de aventura vieţii. Doar două zile vremea a fost bună, apoi, din 4 septembrie, natura s-a dezlănţuit, la propriu. Furtuna puternică ce a lovit vestul şi centrul Greciei a acoperit casele şi a inundat toate drumurile pe o rază de zeci de kilometri.

Furtuna a durat aproximativ patru zile

Drumurile sunt inundate în continuare  în mai multe zone din Peninsula Pelion
Drumurile sunt inundate în continuare în mai multe zone din Peninsula Pelion

Familia despre care vă povestim este una dintre cele care se consideră cu adevărat norocoase şi se află acum în afara oricărui pericol. Dar chiar şi aşa membrii acesteia au trăit câteva zile izolaţi de ape şi cuprinşi, de multe ori, de panică. Au trăit mai bine de trei zile închişi în camera de hotel şi chiar dacă proviziile din unitate erau, în cazul lor, suficiente, au fost îngrijoraţi pentru siguranţa celor apropiaţi, din cauza haosului creat în jur. 

Unele case sunt dărâmate,  altele inundate
Unele case sunt dărâmate, altele inundate

Cele mai afectate zone au fost oraşul Volos, regiunea montană din apropiere de Pilion şi insula Skiathos, unde autorităţile au decis să restricţioneze traficul, iar oamenilor li s-a recomandat să rămână în case, până când furtuna se va opri. Aceste ploi torenţiale extreme au marcat ţara la doar câteva zile după ce mai multe incendii au devastat Grecia, timp de mai bine de două săptămâni – au distrus suprafeţe mari de păduri şi terenuri agricole şi au ucis peste 20 de oameni. „Din 4 până pe 7 seara am stat numai în hotel, nu se putea ieşi nicăieri. Am făcut fotografii şi filmuleţe în toate zilele cu furtună, dar tot nu ne venea să credem ce trăim. Şi noi chiar am fost norocoşi, faţă de alţi turişti, am fost într-o zonă puţin mai ferită. Dar la noi aventura cea mare a fost pe drumul de întoarcere, a trebuit să facem un ocol de vreo 650 de kilometri, din cauză că altele erau încă inundate. Abia astă seară am ajuns acasă. Pentru că ocolul a fost foarte mare a trebuit să mai oprim, pentru o noapte, şi în Bulgaria”, au mărturisit Andreea şi Adrian, pentru Click! 

200 de români se aflau  în regiunea afectată
200 de români se aflau în regiunea afectată

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net