Ciclonul a făcut prăpăd în Italia! Viiturile au luat pe sus maşini de câteva tone. S-au închis școlile, iar trenurile sunt suspendate

Ultima actualizare:

Italienii au simțit că a venit Apocalipsa. Ciclonul Mediteranean a distrus totul în calea sa, a plouat torențial iar viiturile au luat pe sus maşini de câteva tone. Localnicii au trebuit să îşi părăsească casele din cauza inundaţiilor puternice, pentru a nu risca să-și pună viața în pericol. De luni seară, o mare parte din zona Emilia-Romagna, din Italia, este în alertă roșie.

Ciclonul Mediteranean a distrus totul în calea sa, în Italia. Foto: Meteo & Radar Italia
Ciclonul Mediteranean a distrus totul în calea sa, în Italia. Foto: Meteo & Radar Italia

Care sunt zonele cele mai afectate

Regiunile în care au avut loc inundații şi alunecări de teren, în apropierea munților Apenini, au fost prioritizate de către autorități. De asemenea, o atenție foarte mare este acordată, în regiunea Marche, în special în Senigallia, unde râul Misa a atins nivelul de inundație.

Două persoane și-au pierdut viața, iar altele au fost date dispărute

Două persoane şi-au pierdut viaţa şi altele au fost declarate dispărute în urma ploilor torențiale. Mii de persoane au fost evacuate şi mai mulţi oameni s-au urcat pe acoperișurile locuințelor pentru a aștepta ajutor din partea autorităților. Operaţiunile de salvare au fost efectuate cu elicopterul. Tototdată, trenurile sunt suspendate şi şcolile sunt închise. 

La Riccione și la Rimini valurile mării au ajuns să măsoare 2 metri

Situația este cu adevărat gravă. La Riccione şi la Rimini, valurile mării au ajuns să măsoare şi 2 metri. La Veneţia este aşteptată Acqua Alta, acele inundaţii care au loc de obicei toamna. Este prima oară când se întâmplă acest lucru în luna mai. Din această cauză, autoritățile au ridicat parapeţii din golf pentru a împiedica apa să intre în oraş.

 „A fost probabil cea mai grea noapte din istoria Romagna'', a declarat pentru postul public de radio RAI primarul Ravenna, Michele de Pascale. Acesta a mai spus că, 5.000 de persoane au fost evacuate doar din oraşul său în timpul nopţii.  

„Ravenna este de nerecunoscut după pagubele suferite'

'„Ravenna este de nerecunoscut după pagubele suferite'', a mai spus el .Prim-ministrul Giorgia Meloni şi-a exprimat ''întreaga solidaritate cu populaţia afectată'' şi a scris pe Twitter că guvernul urmăreşte situaţia îndeaproape şi este pregătit să ofere asistenţă. 

În acest moment, continuă să plouă în aceste zone din Italia. Din această cauză, autoritățile nu ştiu să estimeze încă situația.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net