Preotul care a anunțat pe Facebook că ține o slujbă pentru Navalnîi a făcut accident vascular cerebral la secția de poliție

Peste 400 de ruși au fost reținuți și cel puțin 150 au fost condamnați la închisoare în ultimele trei zile pentru că au ieșit pe străzi ca să îi aducă un omagiu opozantului Aleksei Navalnîi. Reținut și dus la o secție de poliție a fost și arhiepiscopul Bisericii Ortodoxe Apostolice, Grigori Mihnov-Vaitenko imediat după ce și-a anunțat pe Facebook intenția de a ține o slujbă de pomenire pentru Navalnîi. În timp ce se afla în sediul poliției, acesta a sufeit un accident vascular cerebral, anunță Meduza.io și Nexta.

image

Reținut înainte să ajungă la biserică

Activistul pentru drepturile omului și arhiepiscopul Bisericii Ortodoxe Apostolice Grigori Mihnov-Vaitenko, care a fost reținut din cauza intenției sale de a ține o slujbă de pomenire pentru Aleksei Navalnîi, a fost internat de la secția de poliție, a declarat deputatul Adunării Legislative din Sankt Petersburg Boris Vișnevski, citat de Meduza.io.

„Grigori Mihnov-Vaitenko a fost internat în spital cu un accident vascular cerebral. La secția 43 de poliție, avocatul său a chemat o ambulanță, Grigori a fost dus la spital și s-a luat decizia de internare. Tocmai am vorbit cu el”, a scris Vișnevski.

Preotul plănuia să țină o slujbă de pomenire pentru Aleksei Navalnîi la Monumentul Solovețki din Piața Treimii.

El a anunțat acest lucru pe Facebook în seara zilei de 16 februarie.

The detained priest Mikhnov-Vaitenko was taken away from the police with a strokeThe day before, the priest was detained on his way out of his house. He wanted to hold a memorial service for Navalny. After the news of the detention, the St. Petersburg Metropolitanate said that… https://t.co/f70Ner9aw8 pic.twitter.com/LgF26UR9Zr

— NEXTA (@nexta_tv) February 18, 2024

A doua zi dimineață, Mikhnov-Voitenko a fost reținut de poliție când a părăsit casa pentru a merge la biserică.

Potrivit OVD-Info, împotriva duhovnicului a fost întocmit un proces verbal în temeiul articolului de organizare a unui miting neaprobat și plănuiau să-l țină în arest până la proces. Potrivit aceleiași surse procesul urma să aibă loc pe 19 februarie.

Slujba de pomenire pentru Aleksei Navalnîi a avut loc

Slujba de pomenire pentru Navalnîi a fost în cele din urmă condusă de un alt preot al Bisericii Ortodoxe Apostolice.

Gândește-te: într-o țară în care majoritatea mărturisește Ortodoxia, unde se vorbește mereu despre valori, credință și tradiții ortodoxe, un preot ortodox vrea să țină o slujbă de pomenire. Și pentru aceasta este reținut și judecat”, a comentat Vișnevski despre situație.

În orașele rusești, precum și în alte țări, au loc mitinguri în memoria lui Aleksei Navalnîi.

Potrivit OVD-Info, în dimineața zilei de 18 februarie, peste 400 de persoane au fost reținute în 36 de orașe ale Federației Ruse.

Majoritatea arestărilor au avut loc în Sankt Petersburg. Instanțele locale au luat deja primele decizii cu privire la cei reținuți din 16 februarie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net