Prințul Harry vrea ca familia lui să fie protejată de poliție, pe teritoriul britanic

#Casa Regală a Marii Britanii

Prințul Harry (39 de ani) a declarat, la Înalta Curte din Londra, că el și familia lui nu se pot simți ca acasă în Regatul Unit al Marii Britanii, din cauza lipsei unor măsuri adecvate de siguranță.

Prințul Harry se teme pentru siguranța familiei sale (Foto: GettyImages)
Prințul Harry se teme pentru siguranța familiei sale (Foto: GettyImages)

Ducele de Sussex și soția lui, Meghan Markle (42 de ani), au pierdut această protecție a poliției britanice, acordată din taxele plătite de contribuabili, după ce au renunțat la îndatoririle legale și s-au mutat în SUA, în anul 2020. Harry a contestat în instanță această decizie.

Prințul Harry: „Regatul Unite joacă un rol central în istoria copiilor mei”

Regatul Unit joacă un rol central în istoria copiilor mei, Archie și Lilibet, şi este un loc în care îmi doresc ca ei să se simtă ca acasă, chiar dacă trăiesc în prezent în Statele Unite. Dar acest lucru este imposibil dacă nu li se poate asigura securitatea atunci când se află pe teritoriul britanic (...) Nu-mi pot expune soţia la un asemenea risc şi, având în vedere prin ce am trecut eu însumi, sunt reticent la ideea de a mă expune şi pe mine în mod inutil”, a afirmat prinţul Harry, potrivit tabloidului Daily Mail.

Prinţul Harry a mai spus că el şi soţia sa „s-au simţit obligaţi” să părăsească ţara în 2020, atunci când au renunțat la îndatoririle regale. Zilele trecute, avocata sa a susţinut că decizia Ministerului de Interne din Marea Britanie de a schimba regulile cu privire la securitatea prințului a fost nedreaptă, mai ales având în vedere statutul său şi circumstanţele morţii mamei sale. Prinţesa Diana s-a stins din viață într-un accident de maşină la Paris în anul 1997, în timp ce era urmărită de o altă mașină, în care se aflau fotoreporteri.

În luna mai a acestui an, cererea prinţului Harry de a plăti protecţia poliţiei din fonduri proprii a fost respinsă de justiţie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net