Putin, anunț de ultimă oră despre criza de la granițele României: "Trebuie să facem față unei adevărate amenințări"

Ultima actualizare:

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a susținut un discurs vehement cu privire la aderarea Ucrainei la NATO și s-a exprimat împotriva unei astfel de inițiative. 

Putin, anunț de ultimă oră despre criza de la granițele României
Putin, anunț de ultimă oră despre criza de la granițele României

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ținut un discurs vehement în cadrul unei conferințe de presă, unde s-a pronunțat împotriva aderării Ucrainei la NATO. 

Liderul de la Kremlin a declarat că includerea Ucrainei în NATO înseamnă o amenințare clară pentru Rusia, în contextul articolului 5 din tratatul NATO care presupune că toate țările Alianței trebuie să își apere membrii în cazul unui conflict.

Noi trebuie să facem față unei adevărate amenințări. Trebuie să decidem împreună ce vom face în continuare și cum trebuie să acționăm în situația care a apărut astăzi. Pentru noi, aceasta este sarcina nr. 1. Este o prioritate pentru țara noastră să-și asigure securitatea și condițiile de dezvoltare.”, a afirmat președintele Rusiei.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că va discuta pașii suplimentari cu privire de cererile sale de „garanții de securitate” din partea Occidentului. Putin s-a referit în special la retragerea prezenței NATO în Europa de Est, dar și la un angajament obligatoriu din punct de vedere juridic care să împiedice Ucraina să adere vreodată la alianță, notează Antena 3

SUA rămâne deschisă negocierilor cu Rusia

Întrunirea liderului de la Kremlin cu președintele Franței, Emmanuel Macron, a avut loc la o zi după ultima rundă de diplomație, prin intermediul căreia președintele francez spera se ajungă la rezoluție pașnică în ceea ce privește Ucraina. Oficialii de la Casa Albă au declarat că Biden va fi dispus să ia în considerare discuții directe cu omologul său rus, atâta timp cât Rusia nu invadează.

Vladimir Putin a declarat săptămâna trecută că ofensiva forțelor ucrainene în estul Ucrainei s-ar fi desfășurat sub forma unui genocid, o afirmație falsă, considerată de oficialii din Occident drept o încercare de a construi pretext pentru o intervenție militară.

Potrivit oficialilor de la Casa Albă, un posibil summit între Biden și Putin ar putea avea loc numai după întâlnirile dintre cei mai mari diplomați ai Rusiei și SUA, programate provizoriu pentru sfârșitul acestei săptămâni.

Secretarul de presă de la Casa Albă a declarat că președintele Biden a acceptat ideea unor discuții cu omologul său rus, Vladimir Putin și a menționat că Statele Unite rămân angajate să urmărească diplomația până la o ofensivă clară din partea Rusiei. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net