Relațiile dintre Rusia și Belarus se întăresc. Câți militari se antrenează la granița Ucrainei

Ultima actualizare:

Armata bielorusă și a Federației Ruse au început, joi, noi manevre militare pe teritoriul statului fost-sovietic Belarus, sub numele de cod „Hotărârea aliată - 2022”, aceasta preconizând că va dura în jur de zece zile.

militari rusi jpg

”La 10 februarie, exerciţiile militare comune "Hotărârea aliată - 2022" au început în poligoane ale forţelor armate belaruse în cadrul inspecţiei forţelor de reacţie ale Uniunii statale Rusia-Belarus", se menţionează într-un comunicat al Ministerului Apărării rus.

Aceste manevre militare se desfășoară pe cinci poligoane de antrenament, patru baze aeriene și alte ”situri” din Belarus. Antrenamentele vor avea ca locație regiunea Brest, ce se află la granița cu Ucraina.

Câți soldați au fost relocați pentru exerciții pe teritoriul Belarusului?

Totuși, autoritățile din Minsk și Moscova nu au precizat numărul exact de soldați ce se află pe teritoriul Belarusului, dar NATO și UE estimează că aproximativ 30.000 de soldați ruși vor desfășura antrenamente în Belarus. De atlfel, imaginile video și informațiile prin satelit despre locația soldaților ruși pot fi obținute accesând linkul de aici.

De asemenea, în știri recente, un alt batalion militar din Cecenia a ajuns la granița Ucrainei, conform imaginilor ce au apărut în social media. Un batalion militar poate însuma până la 1.300 de soldați. 

Ministerul Apărării din Rusia a transmis că în cadrul acestor relocări ale trupelor rusești în Belarus, se va testa infrastructura țării în vederea transportului de trupe și echipamente.

Printre altele, autoritățile militare de la Kremlin au transmis că relocarea în Belarus a implicat mai multe sisteme antiaeriene S-400 Triumf, divizioane antiaeriene Panțîr-S, dar și avioane de vânătoare Su-35 și Su-25SM, arată Agerpres

Acesta mișcări militare au ridicat suspiciunile Kievului și NATO, deoarece, în noiembrie 2021, Rusia a comasat peste 100.000 de soldați și echipament militar la granița ruso-ucraineană. Occidentul acuzând Rusia că plănuiește o invazie a Ucrainei. Ca răspuns, Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, a transmis că are dreptul să-și aloce trupele oriunde pe teritoriul țării, atât timp cât acesta nu depășește frontierele. Printre altele, Putin a subliniat că o posibilă aderare a Ucrainei și Georgiei la NATO ar trebui să fie imposibilă, deoarece amenință securitatea țării fost-sovietice.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net