Bombardamentele continuă în Ucraina. Bilanțul victimelor din Mariupol

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Iadul s-a dezlănţuit peste Ucraina! Cel mai intens bombardament de la începutul războiului din Ucraina a avut loc la 4 mai, când în majoritatea oraşelor de pe teritoriul Ucrainei au căzut bombe. Liov, Kiev şi multe alte localităţi din centrul şi estul Ucrainei, dar şi Nikolaev, din sud-est, au fost ţintite de artileria rusească. 

Întreaga Ucraină a fost bombardată violent din toate poziţiile de armata rusească
Întreaga Ucraină a fost bombardată violent din toate poziţiile de armata rusească

În aceeaşi zi, apărarea antiaeriană ucraineană a anunţat că a doborât două avioane Suhoi-30, informează Nexta TV. Rusia vrea să măture de pe faţa pământului întreaga ţară, susţin reprezentanţii ucraineni din cadrul armatei, care au analizat atacurile violente cu bombe din data de 4 mai.

Conform Euronews, artileria rusească a vizat în special zone locuite din oraşele ucrainene. Rachetele au fost lansate de ruşi din zona Mării Caspice, pentru a proteja avioanele ruseşti, care au devenit victime sigure în faţa apărării antiaeriene ucrainene, dotată cu armament de ultimă tehnologie.

În Berviţa, lângă Kiev, zona e plină de mine ucigaşe
În Berviţa, lângă Kiev, zona e plină de mine ucigaşe

Ieri, Ministerul Apărării din Ucraina a confirmat că 90% din obuzierele promise de SUA au ajuns pe teritoriul Ucrainei şi a mulţumit pentru cantitatea impresionantă de muniţie dedicată acestei arme. Consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak a condamnat propaganda rusească de la Kremlin care afirmă public că ”înfrângerile produse armatei ruseşti au fost provocate de NATO şi de ţările ostile Rusiei, în Ucraina”.

Liovul a fost lovit la 4 mai de mai multe rachete ruseşti
Liovul a fost lovit la 4 mai de mai multe rachete ruseşti

Podoliak a subliniat că în Ucraina luptă exclusiv ucrainenii şi ruşii ar trebui să accepte înfrângerile. Conform autorităţilor de la Kiev, ordinul de atac a venit direct de la Kremlin, pentru că ”Vladimir Putin pregăteşte Rusia pentru Ziua Victoriei împotriva nazismului, din data de 9 mai”.

image

Volodimir Zelenski a făcut un apel disperat la ONU să îi salveze pe răniţii prinşi în adăposturile subterane din Azovstal. Preşedintele ucrainean speră ca prin intermediul Crucii Roşii cei aproape 600 de civili şi militari răniţi în bombardamentele ruseşti din regiunea complexului industrial să aibă o şansă la viaţă.

Barză îngrijită de ucraineni în regiunea Cernihiv
Barză îngrijită de ucraineni în regiunea Cernihiv

Pe de altă parte, Ministerul Apărării din Ucraina a anunţat că a pierdut orice comunicare cu trupele de puşcaşi marini care apără Azovstal, în timpul luptelor crâncene date în cursul zilei de 4 mai, informează Daily Mail. Dronele ucrainene au observat ieri peste 2.000 de militari ruşi care se deplasau din oraşul Mariupol înspre sudul regiunii. 

600 de morţi sub teatrul din Mariupol

Teatrul dramatic din Mariupol, o imensă groapă comună. Foto EPA-EFE
Teatrul dramatic din Mariupol, o imensă groapă comună. Foto EPA-EFE

Bilanţ catastrofal! Peste 600 de persoane au murit în bombardamentul teatrului din Mariupol, care avut loc în urmă cu mai bine de o lună. În buncărul de sub teatru se ascundeau aproximativ 1.000 de civili, majoritatea femei, bătrâni şi copii, dar a fost lovit de două bombe ruseşti după ce piloţii ruşi au ignorat că în faţa şi în spatele teatrului scria ”Copii”.

Până recent s-a crezut că ar fi vorba de 300 de morţi, însă jurnaliştii de la AP au reuşit să afle realitatea îngrozitoare de la una dintre puţinele supravieţuitoare ale masacrului. Atacul a avut loc la 16 martie şi, în ciuda acuzaţiilor venite din partea Kievului, Kremlinul a insistat că bombele ruseşti au ţintit un centru de comandament neo-nazist.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistemul antiaerian rus S-300 FOTO Rush Hour Daily
image
image
image
image
image
image
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
ana Blandiana 1990 jpg
index webp
1 minestrone jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net