Care mai este situația în celebrele tabere de refugiați de la granița cu Ucraina

Au fost un furnicar, acum sunt pustii. Taberele de cazare pentru refugiații ucraineni din România sunt aproape ce trece dar sunt ținute în funcție non-stop. De ce? Autoritățile din România au fost informate că războiul din Ucraina nu se va termina prea curând iar un val de refugiați este așteptat pe măsură ce luptele se extind

Vremurile în care refugiații din Ucraina luau cu asalt granițele României au apus
Vremurile în care refugiații din Ucraina luau cu asalt granițele României au apus

Situația din taberele din Suceava, poarta cea mai importantă de intrare a refugiaților ucraineni în România este reprezentativă pentru întreaga graniță cu Ucraina. Toate taberele de cazare temporară a refugiaților de război amenajate de autorități în județul Suceava sunt menținute operaționale dar sunt aproape goale 

Situația taberelor de refugiați din Suceava 

La această dată, potrivit datelor furnizate de ISU Suceava și centralizate de monitorulsv.ro,  ocupate 56 din cele 1.751 de locuri din taberele de cazare temporară, marea majoritate în căsuțele modulare de la Rădăuți. În tabăra de pe stadionul din Siret, în cea de pe stadionul din Rădăuți, în cea de la Liceul „Lațcu Vodă” Siret și de la sala de sport de la Școala Gimnazială „Miron Costin” din Suceava nu se află cazată nici o persoană. 

În sala polivalentă de la Rădăuți este un singur refugiat, iar acesta a ales să nu se mute în altă tabără, împreună cu alți compatrioți. De asemenea, în căsuțele modulare din localitate sunt 44 de persoane, din care 25 de femei și 10 copi iar în sala de sport de la Milișăuți - 11  persoane, din care 5 femei și 3 copii.   

Situația refugiaților din Ucraina în România comunicată de MAI 

”Niciun cetățean ucrainean a depus cerere de azil, în țara noastră în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.345 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în țara noastră. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională. 

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 15.695 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 927 fiind acordate în ultimele 24 de ore. La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 59.4%.  

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 19.721 de mijloace de transport și 71.581 persoane, dintre care 8.148 de cetățeni ucraineni” se arată în comunicatul MAI. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

FotoJet jpg
cub andi moisescu olivia steer png
FotoJet (1) jpg
cub amal george cooney png
cub anamaria prodan png
horoscop zilnic 16 februarie jpeg
cub cristina spătar png
Nicolae si Elena Ceausescu jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
shutterstock 2097257428 jpg
moaste  sever gheorghe jpg
mititelu jr 4 jpg
calendar ortodox 2021 6 decembrie sf ierarh nicolae icoana de gabriel toma chituc jpeg
ciprian pian duduianu jpg
viteza austria politia jpg