Cât curaj! Un ucrainean a evacuat sute de civili din Mariupol, cu duba ciuruită

#Război Ucraina-Rusia

Până să fie transformat într-o ruină, oraşul Mariupol din Ucraina era o localitate prosperă. Scenă a mai multor conflicte armate, pe parcursul ultimilor ani, între combatanții ucraineni și cei pro-ruși, localitatea parcă se „încăpățâna” să reziste.

Mariupol este devastat de război
Mariupol este devastat de război

Printre localnicii care asigurau această „rezistența” se numără și Mykhailo Puryshev, un fost afacerist, patron al unui club de noapte. Din momentul în care armata rusă a declanșat invazia, iar orașul său a început să fie redus la grămezi fumegânde de moloz, Mykhailo a asistat la o luptă colectivă teribilă pentru supraviețuire.

A scos refugiați din oraș și s-a întors cu provizii

El însuși s-a chinuit să scape cu viață din asediu, dar nu s-a rezumat doar la salvarea propriei persoane. Printre rafale de gloanțe sau explozii, ucraineanul a ieșit și a intrat din nou în Mariupol, punându-și viața de nenumărate ori în pericol.

Citește și: Volodimir Zelenski: «Mariupol e un lagăr de concentrare»

Duba folosită pentru aprovizionarea clubului a devenit „arcă” pe patru roți penru câteva sute de civili ucraineni evacuați, în siguranță, din iadul din Mariupol.

Când se întorcea după mai multe persoane care trebuiau evacuate din oraș, aducea provizii din afara localității. Putea să nu o mai facă și să rămână, ca refugiat, în zonele mai liniștite, alături de familia sa.

Mașina era luată cu asalt de refugiați disperați să scape

Nu au fost puține situațiile când mașina sa a fost luată cu asalt chiar de ucraineni, disperați să fie scoși din Mariupol sau de alți concetățeni care aveau nevoie disperată de alimentele aduse.

Povestea dramatică, una dintre sutele de cazuri similare, probabil, a fost relatată într-un material video al Reuters, publicat pe pagina Twitter a agenției.

WARNING: GRAPHIC CONTENT - As Russian forces tightened their siege of Mariupol and missiles rained down, Mykhailo Puryshev drove into the city six times last month to evacuate its citizens, somehow surviving despite his red van being nearly destroyed https://t.co/obT2LqK4BT pic.twitter.com/MXYGUC7mlR

— Reuters (@Reuters) April 27, 2022

De câteva ori am fost surprins că nu îmi doream să mă mai întorc. Nu voiam să văd din nou... Și totuși, am continuat să revin, pentru că știam că nimeni nu va mai face asta. Suntem în secolul XXI și asta se întâmplă în orașul meu. Aceasta este tragedia noastră și a țării noastre”, a explicat Mykhailo, în materialul publicat pe Twitter.

A continuat să salveze refugiați, cu mașina ciuruită de gloanțe

În imaginile video, sunt observate frânturi din timpul misiunilor curajosului ucrainean. Pot fi auzite focuri de armă, explozii, țipetele oamenilor, dar şi cum mașina lui Mykhailo, utilizată în misiunile de salvare, este ciuruită.

Citește și: Imagini din intimitate cu soldatul rus, pe care soția l-a încurajat să violeze ucrainene

Mykhailo Puryshev estimează că a evacuat aproximativ 200 de ucraineni din Mariupol.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net