Record de îmbolnăviri Covid în Franța și Marea Britanie. Strategia lui Macron pentru a opri valul 5

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Valul 5 al pandemiei continuă să provoace înfectări record în țările vestice. Marți (4 ianuarie), Franța și Regatul Unit au raportat noi cifre record.

Franța este țara cea mai afectată de Valul 5 foto: AFP
Franța este țara cea mai afectată de Valul 5 foto: AFP

Franța continuă să fie țara cea mai afecată de varianta Omicron: marți, în Hexagon s-au înregistrat 271.686 de cazuri de Covid-19. E a patra zi consecutivă în care țara înregistrează valori peste 200.000, după ce săptămână trecută, avea puțin peste 160.000 de cazuri pe zi.

”Valul 5 a venit și e enorm, dar nu trebuie să ne panicăm”, a declarat ministrul sănătății, Olivier Veran, conform france24.com.

În spațiile publice, doar cu vaccin

În noi eforturi de a opri pandemia, parlamentarii francezi dezbat o lege care să ceară persoanelor să fie neapărat vaccinate pentru a putea intra în spații publice închise și transport. Momentan, și persoanele cu test negativ sau care au trecut prin boală pot merge în locuri închise. Autoritățile speră că această lege va convinge restul de 5 milioane de francezi nevaccinați

Emmanuel Macron: ”Vreau să îi enervez pe nevaccinați”

Președintele Emmanuel Macron a declarat că vrea să limiteze drastic accesul celor care nu s-au imunizat la viața publică: ”Vreau să îi scot din sărite pe nevaccinați. Aceasta este strategia”.

Franța a devenit, de asemenea, a șasea țară din lume care are peste 10 milioane de cazuri de la începutul pandemiei de SAR-Cov-2

Aproape 220.000 de cazuri în Marea Britanie

Cazurile confirmate de Covid din Marea Britanie au fost, marți, în număr de 218.724. Conform guardian.com, asta înseamnă că 1,269,878 de britanici s-au infectat în ultima săptămână, cu 51% mai multe decât în cea precedent. Estimările spun că numerele reale ar fi mult mai mari, încât nu toate infectările sunt raportate sau testate de oficiali.

Varianta Omicron este, consideră experții, responsabilă pentru acest val de îmbolnăviri de la începutul lui decembrie încoace. Londra și alte centre urbane au fost deja luate cu asalt, iar noua tulpină s-a răspândit rapid în jurul țării. Conform oficialilor, numărul de cazuri zilnice de Covid e acum triplu față de cel de iarna trecută, un val provocat de tulpina Alpha, descoperită în Kent.

Numerele oficiale, încă afectate de perioada de Sărbători

Totuși, numerele oficiale sunt afectate încă de întârzierile apărute în perioada Sărbătorilor de iarnă. Datele venite din Irlanda de Nord acoperă o perioadă de patru zile, iar cele din Țara Galilor, o perioadă de două. Cazurile din Anglia au fost marți în număr de 148.725, mai mici decât cele raportate pe 1 ianuarie, 162.572.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net