Record de îmbolnăviri în Italia! Vaccinarea obligatorie pentru persoanele trecute de 50 de ani

Varianta Omicron își face simțită prezența în țările europene. În Marea Britanie, dar și în Franța este varianta dominantă, iar numărul îmbolnăvirilor se află pe o pantă ascendentă. Nici Italia nu se confruntă cu o situație prea bună. 

Italia a înregistrat un record de îmbolnăviri Sursă foto: Profimedia
Italia a înregistrat un record de îmbolnăviri Sursă foto: Profimedia

Italia a raportat un record zilnic de noi cazuri de coronavirus pentru a doua zi consecutiv. Cel mai recent total este de 189.109 de cazuri comparativ cu marţi, 170.844.

Italia a înregistrat 138.276 decese din cauza virusului de la debutul pandemiei, în februarie 2020, şi a raportat 6,76 milioane de cazuri.

În spital sunt internaţi 13.364 de pacienţi, fără cei de la terapie intensivă, faţă de ziua precedentă când au fost înregistraţi 12.912. 

Au fost 132 de noi internări în unităţile de terapie intensivă, faţă de 153 cu o zi înainte. Numărul total al pacienţilor în stare critică a crescut la 1.428 de la 1.392 în ziua precedentă. 

Italia introduce vaccinarea obligatorie pentru cei cu vârste peste 50 de ani 

Guvernul din Italia urmează să impună vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19 pentru cei cu vârste de peste 50 de ani, potrivit unui proiect de lege, consultat de Reuters. Obligaţia va intra în vigoare până la 15 iunie, se arată în proiectul de act normativ, în timp ce cabinetul italian a discutat noile restricţii.

Numărul îmbolnăvirilor a crescut dramatic în Marea Britanie

În Regatul Unit s-au înregistrat miercuri 194.747 de noi cazuri de COVID-19 şi 343 noi decese asociate acestei boli, premierul Boris Johnson avertizând că ţara se confruntă cu ''cea mai rapidă înmulţire a cazurilor de COVID-19'' de la începutul pandemiei ''şi probabil cea mai îngrijorătoare este rata de creştere acum rapidă în rândul persoanelor vârstnice şi mai vulnerabile'', situaţie ce riscă să crească presiunea asupra sistemului sanitar.

Cu toate acestea, premierul britanic a menţionat că nu va impune restricţii în plus faţă de cele existente, printre care masca în interior, încurajarea telemuncii şi certificatul verde pentru accesul în baruri şi restaurante, Marea Britanie mizând în continuare să combată valul Omicron prin vaccinarea populaţiei cu doza ''booster'' şi testarea masivă.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net