Regina Elisabeta, zâmbitoare şi plină de viaţă la un eveniment dedicat Jubileului. Nu a mai fost de mult aşa

Regina Elisabeta a II-a a organizat, sâmbătă (5 februarie), o recepţie la Sandringham pentru a marca Jubileul de Platină, care este aniversat pe 6 februarie. Suverana de 95 de ani a fost mereu cu zâmbetul pe buze, extrem de bine dispusă şi jovială, aşa cum nu a mai fost văzută de multă vreme.

Regina Elisabeta a II-a, toată numai un zâmbet la o recepţie foto: AFP
Regina Elisabeta a II-a, toată numai un zâmbet la o recepţie foto: AFP

Se împlinesc 70 de ani de când Regina Elisabeta a II-a a urcat pe tronul Regatului Unit. Chiar dacă nu serbează momentul cu o manifestaţie publică, fiind prea aproape de data morţii tatălui ei, Regina a organizat o recepţie la domeniul Sandringham. La eveniment au fost invitaţi membrii ai comunităţii locale şi persoane care lucrează pentru organizaţii de caritate din zonă.

Recepţia de sâmbătă a fost cel mai mare eveniment cu prezenţă publică la care a participat Regina Elisabeta în ultimele luni, de când a avut probleme de sănătate, scrie mirror.co.uk.

Pauza de la viaţa publică se pare că i-a priit însă Reginei. Suverna de 95 de ani a purtat o rochie blue, cu detalii albe, accesorizată cu perle, o broşă şi clasica geantă neagră. Deşi a venit în baston, Regina nu a părut să aibă vreo problemă serioasă de sănătate. A râs, a glumit şi a fost foarte vorbăreaţă cu invitaţii săi.

La recepţie s-a servit tort, pe care l-a tăiat chiar Elisabeta, şi ceai. Regina a mers la fiecare masă pentru a se asigura că persoanele invitate se simt bine şi pentru a schimba câteva vorbe cu fiecare.

Jubileu de Plantină, sărbătorit în iunie

Jubileu de Platină al Reginei Elisabeta a II-a va fi marcat între 2 şi 5 iunie, cu manifestaţii ample plănuite în întregul Regat Unit. Monarhul însă nu sărbătoreşte data la care a urcat pe tron, 6 februarie 1952, pentru că tatăl ei, Regele George a VI-lea, a murit chiar în aceeaşi zi, la doar 56 de ani. 

Regina Elisabeta a II-a este suveranul cel mai longeviv al Regatului Unit şi cel mai bătrân care se află încă la putere din întreaga lume.

 Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!  

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net