Ruşii avansează pas cu pas în Donbas

#Război Ucraina-Rusia

Trupele ruse „au luat cu asalt” oraşul Severodoneţk şi s-au „consolidat” în centrul acestuia. Ruşii avansează pas cu pas, făcând prăpăd, în Donbas, regiune din estul Ucrainei.

Ruşii controlează acum „cea mai mare parte” a oraşului Severodoneţk, a spus Serhii Haidai, şeful administraţiei militare regionale Lugansk. Armata rusă este foarte aproape de cucerirea completă a acestui oraş, ultimul oraş din regiunea Luhansk aflat încă sub controlul Kievului.

O parte dintre luptătorii ucraineni s-au retras deja spre Lîsîceansk pentru a nu cădea în mâinile invadatorilor. Ruşii au lovit un rezervor de acid azotic de la o uzină chimică din Severodoneţk. S-a degajat un fum toxic deosebit de periculos şi locuitorii au fost avertizaţi să nu iasă din adăposturi, din această cauză.

O explozie provocată după lovirea unui rezervor cu acid azotic a degajat fum toxic în Severodoneţk
O explozie provocată după lovirea unui rezervor cu acid azotic a degajat fum toxic în Severodoneţk

Oraşele din estul Ucrainei au fost transformate în ruine de forţele ruse. Nu există curent, nu există semnal de mobil, nu există apă pentru locuitorii care trăiesc permanent în teroare. Ei continuă să plece cu miile din calea ruşilor. Nu mai au bani, nu mai au hrană, nu mai au nimic.

Sunt însă şi ucraineni care nu se îndură să-şi părăsească locuinţele şi îşi duc traiul în condiţii inumane, de infern, riscând în orice clipă să-şi piardă viaţa. Circa 4.113 de civili, inclusiv 264 de copii, au fost ucişi până în prezent în timpul războiului din Ucraina, a declarat Biroul ONU pentru Drepturile Omului.

SUA au anunţat că vor furniza Ucrainei sisteme avansate de lansatoare de rachete, dar cer asigurări că acestea nu vor fi folosite pentru a lovi teritoriul Rusiei. Armele le vor permite ucrainenilor să lovească cu mai multă precizie ţinte cheie de pe câmpul de luptă.

Un chirurg pune implanturimamare patriotice rusoaicelor

O fată care vrea să îşi pună implanturi patriotice
O fată care vrea să îşi pună implanturi patriotice

Rusoaicele își pot exprima sprijinul pentru războiul din Ucraina mărindu-și sânii cu implanturi mamare patriotice! Chirurgul estetician Ievgheni Dobreikin, în vârstă de 35 de ani, din Moscova, capitala Rusiei, a inventat aceste implanturi „personalizate” Rosgrud de silicon, decorate cu steagul rus și cu imprimeul uniformei militare de camuflaj. El susține că a primit deja o avalanșă de programări pentru fetele care vor sâni mai mari cu noile modele.

”Mă voi simți ca o patrioată, chiar dacă nu am haine”, spune un fotomodel în videoclipul promoțional al implanturilor.

Doctorul zice că nu a făcut nici o operație cu acestea, dar se laudă că a făcut ”7.000 de frumuseți” în cariera sa, mărind sânii pacientelor lui. Însă este convins că nenumărate rusoaice își vor pune silicoane patriotice, fiindcă ”adevărații patrioți vor să aibă steagul mai aproape de inima lor, la propriu și la figurat”.

El susține că noile implanturi au trecut cu brio toate testele și că nu sunt periculoase.

Dronele de coșmarpentru ruși,dorite detoată lumea

Drona Bayraktar TB2 a fost un ajutor esenţial în anularea superiorității militare a Rusiei în lupta
Drona Bayraktar TB2 a fost un ajutor esenţial în anularea superiorității militare a Rusiei în lupta

De când a început invazia rusă în Ucraina, la 24 februarie, drone fabricate în Turcia au ajutat forțele ucrainene de apărare să țină piept atacurilor dușmane. Distrugerea sistemelor de artilerie și a blindatelor rusești cu ajutorul dronelor Bayraktar TB2, de către armata ucraineană, a facut ca „întreaga lume” să-și dorească achiziționarea lor.

Aceste drone distrug unele din cele mai avansate sisteme antiaeriene, sisteme de artilerie şi vehicule blindate. Au anvergura aripilor de 12 metri și pot zbura până la o înălțime de aproape 8.000 de metri, înainte de a ataca artileria și tancurile cu bombe ghidate cu laser, care pot străpunge blindajul vehiculelor rusești.

Proiectantul dronelor, Selcuk Bayraktar, care conduce compania Bayktar Technologies cu sediul la Instanbul, împreună cu fratele sau Haluk, a ținut să sublinieze că dronele Bayraktar TB2 au demonstrat că tehnologia revoluționează războiul modern.

Compania a fost fondată în anii 1980 de tatăl celor doi frați, Ozdemir Bayraktar, care a murit anul trecut la 72 de ani. Selcuk Bayraktar este ginerele președintelui turk, Recep Tayyip Erdoğan. Dronele Bayraktar TB2 au jucat un rol crucial și în Siria, Irak, Azerbaidjan. De asemenea au devenit și subiectul unei melodii ucrainene pline de injurii la adresa trupelor ruse, cu refrenul „Bayraktar, Bayraktar”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net