Zelenski, la un pas de moarte. Orașul Harkov, bombardat imediat după vizita sa

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Presa de la Kiev transmite că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a deplasat la Harkov, unde s-a întâlnit cu apărători ai oraşului. 

Pe parcursul vizitei efectuate în orașul grav afectat de bombardamentele forțelor ruse, Zelenski a transmis încurajări către armata Ucraineană care se menține pe poziții la trei luni de debutul invaziei ordonate de Vladimir Putin

„Harkov. Poziţiile avansate ale armatei noastre. Simt o mândrie nemărginită faţă de apărătorii noştri. Riscându-şi viaţa zilnic, luptă pentru pentru libertatea Ucrainei. Vă mulţumim pentru serviciul vostru”, a scris președintele Ucrainei într-un mesaj distribuit pe Telegram, citat de Adevărul

Îmbrăcat în deja binecunoscuta sa ținută (tricou și hanorac), Zelenski s-a întâlnit cu militarii ucraineni care au rezistat eroic în fața atacurilor armatei ruse. 

Citește și: Coincidența stranie dintre familia lui Putin și cea a președintelui Zelenski

„Vreau să vă mulţumesc pentru serviciile oferite. Vă riscaţi viaţa pentru noi toţi şi pentru statul nostru. Vă mulţumim pentru protejarea independenţei Ucrainei. Aveţi grijă de voi!”, le-a spus liderul ucrainean militarilor. 

L-a demis pe șeful securității

Vizita lui Zelenski nu a fost doar pentru schimb de amabilități cu populația și militarii din regiune. În urma apariției șefului statului ucrainean, un cap important a căzut. Astfel, Zelenski l-a demis pe responsabilul de securitate al regiunii Harkov întrucât nu ar fi asigurat o apărare corespunzătoare a zonei: 

„Am venit, am văzut şi l-am demis pe şeful serviciilor de securitate din regiune, deoarece nu a lucrat la apărarea oraşului din primele zile ale războiului, ci s-a gândit doar la el însuşi", a explicat Zelenski într-un mesaj video transmis după vizită.

Prima apariție publică

Pe parcursul vizitei, Volodimir Zelenski a vizitat clădiri rezidenţiale distruse din orașul Harkov.

„2.229 de case au fost distruse la Harkov şi în regiune. Vom restaura, vom reconstrui şi vom readuce viaţa. La Harkov şi în toate celelalte oraşe şi sate pe unde a trecut răul”, a mai afirmat Zelenski.

Potrivit şefului de cabinet al președintelui, Andrii Iermak, 31% din teritoriul regiunii Harkov este în prezent ocupat de Rusia.

Citește și: Mircea Geoană dezvăluie avertismentul pe care i l-a adresat Putin: «Am rămas frapat»

Vizita în Harkov reprezintă prima apariţie oficială a lui Zelenski în afara regiunii Kiev de la începutul invaziei ruse. 

La un pas de moarte

Ieșirea publică a liderului ucrainean a fost extrem de riscantă, în condițiile în care tensiunile în regiune rămân la cote maxime. Un jurnalist Reuters a declarat că, la scurt timp după plecarea lui Zelenski, mai multe explozii s-au auzit în orașul ucrainean Harkov, relatează Hot News

Alături de Zelenski, la vizită au mai luat parte și șeful său de cabinet, dar și alți oficiali ai administrației de la Kiev. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net