Mircea Geoană dezvăluie avertismentul pe care i l-a adresat Putin: «Am rămas frapat»

Ultima actualizare:

Mircea Geoană, adjunct al secretarului general al NATO, a fost invitat la podcastul lui Mihai Morar, ,,Fain și simplu", unde a vorbit despre provocările la care România va trebui să facă față din partea rușilor, în contextul războiului din Ucraina și a povestit despre avertismentul pe care i l-a adresat Vladimir Putin. 

Mircea Geoană dezvăluie avertismentul pe care i l-a dresat Putin: «Am rămas frapat»
Mircea Geoană dezvăluie avertismentul pe care i l-a dresat Putin: «Am rămas frapat»

Geoană a relatat momentul în care l-a întâlnit pe Vladimir Putin și a dezvăluit ce i-a spus tiranul de la Kremlin, cu privire la alianța României cu NATO și Uniunea Europeană. Politicianul român a rămas extraordinar de surprins, când a aflat că problema lui Putin nu este NATO, ci U.E. 

Citește și Fiica lui Mircea Geoană a fost cerută în căsătorie de 1 Martie: «A spus da celui mai bun bărbat»

,,Da, M-am întâlnit cu Vladimir Putin. Mi-a spus odată «Suntem foarte nemulțumiți că ați intrat în NATO, dar atenție cu U.E-ul, că vă transformă în colonie economică». Încerca să ne convingă că nu-i bine să intrăm în UE. Am rămas frapat. Eram convins că NATO este frământarea lor centrală.", a declarat fostul lider PSD. 

,,Trebuie să fim pregătiți pentru a face față unei ofensive rusești"

Oficialul NATO este de părere că situația actuală de peste graniță va genera negreșit și un război informațional, iar țara noastră va fi ,cel mai probabil, vizată, astfel că trebuie să fim pregătiți să ne confruntăm cu atacuri cibernetice din partea rușilor. 

Citește și Interviu Familia Geoană! Ce mai face Mihaela? Cum este viața în familia secretarului NATO

,,Până să ajungem la război de gherilă, vom avea război tradițional, pe lângă el, război de gherilă, război informațional, război cibernetic și cred că aici trebuie să fim și noi pregătiți pentru a face față unei ofensive rusești în spațiul comunicațional și probabil cibernetic." a menționat Mircea Geoană.  

Politicianul a făcut o scurtă analiză a conflictului de peste graniță și a schițat direcția în care va evolua războiul din Ucraina. Geoană consideră că armamentul, primit de armata ucraineană din partea Occidentului, le-ar putea oferi un mic avantaj în lupta cu rușii. 

,,Există posibilitatea unui război de gherilă. Rezistența ucraineană s-a organizat, sunt atacuri, sunt acte de sabotaj. Faptul că ucrainenii au primit din partea unor aliați occidentali artilerie de ultimă generație, post-sovietică, cu rază mai lungă de penetrare, cu precizie mai mare, le dă un avantaj relativ, rușii au și ei în continuare destule resurse.", a mai adăugat acesta. 

,,Rusia nu și-ar permite un război cu NATO"

Mircea Geoană consideră că este puțin probabil ca Rusia să pornească un război cu țările NATO și crede că o astfel de idee nu se aliniază planurilor liderului de la Kremlin. Oficialul și-a argumentat părerea spunând că NATO este clar superioară din punct de vedere al armamentului. 

Extinderea NATO și a U.E a fost o decizie epocală și pentru noi și pentru polonezi. A fost una dintre cel mai importante decizii din istoria modernă pentru țările noastre.

,,Rusia nu și-ar permite un război cu NATO, nici financiar, nici militar, adică disproporția de forțe este atât de semnificativă, economic vorbind. Țările NATO reprezintă mai mult de 50% din PIB-ul global. Din punct de vedere al cheltuielilor de apărare, suntem efectiv o forță colosală. Nu este intenția, nici interesul Rusiei pentru a începe ceva mai serios cu noi.", a conchis Geoană, la podcastul lui Morar. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net