Vladimir Putin, teafăr după 5 tentative de asasinat. Acum e păzit de lunetiști

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, ar fi fost ținta unui număr de cel puțin cinci tentative de asasinat, în ultimii ani.

Putin a scăpat cu viață după cel puțin cinci tentative de asasinat care îl vizau
Putin a scăpat cu viață după cel puțin cinci tentative de asasinat care îl vizau

Se pare că perspectiva unui atac reușit la adresa lui i-ar fi sporit paranoia acestuia, Putin fiind înconjurat, din umbră de echipe de lunetiști de elită.

Aceștia ar reprezenta un veritabil scut al președintelui, gata să neutralizeze orice amenințare sau să declanșeze alarma, dacă observă mișcări suspecte.

Cea mai recentă tentativă, după invadarea Ucrainei

Șeful Serviciului ucrainean de informații și apărare, Kyrylo Budanov, a declarat, recent, că ar mai fi existat, nu în urmă cu mult timp, o tentativă lipsită de succes.

Citește și: Irina Baianț, soprana care l-a întâlnit pe Putin. Verificările la sânge prin care a trecut artista

S-a întâmplat în urmă cu aproximativ două luni. Informația nu a fost făcută publică, dar, s-a petrecut”, a declarat Budanov, citat de publicația britanică The Sun.

Cum presupusa tenativă a avut loc la scurt timp după invadarea Ucrainei, Putin ar fi devenit mult mai atent cu efectivele de securitate din jurul său încât ar fi adăugat în perimetru și o echipă de lunetiști de elită.

Putin și-a tras „paharnici”, precum conducătorii din trecut

De altfel, în avalanșa de zvonuri lansate în ultima perioadă despre Vladimir Putin se numără și cel conform căruia președintele rus ar avea o echipă responsabilă cu degustarea alimentelor. Evident, de frică să nu fie otrăvit.

Aduce, astfel, aminte de marii domnitori sau conducători din trecut, care aveau în anturaj boieri care ocupau postul oficial de „paharnic”. Doar ei îi serveau domnitorului vinul, nu înainte de a-l degusta.

Citește și: Celebrul regizor american Oliver Stone: „Putin a avut cancer, dar s-a vindecat”

Diferența e reprezentată, bineînțeles, de evoluția științei, care a permis, între timp și apariția unor teste care pot indica prezența unor substanțe periculoase în alimente.

Publicația britanică The Sun a realizat și un scurt istoric al celor mai cunoscute tentative de asasinat a căror țintă ar fi fost Vladimir Putin.

Vizita din Azerbaidjan, din 2002

În 2002, un irakian a fost arestat pentru că a complotat să îl ucidă pe Putin. Individul avea legături cu forțele rebele din Afganistan și cu rebeli ceceni.

Bombă sub autostradă, în Rusia

Convoiul prezidențial ar fi trebuit să tranziteze o autostradă din Rusia, doar că a fost redirecționat și o echipă tehnică a apărut pe șosea, aparent, pentru o serie de lucrări neprogramate.

Presa din Rusia a relatat că au fost descoperite 40 de kilograme de explozibil sub șosea, însă autoritățile ruse au negat mereu incidentul.

Salvat de poliția britanică

În 2003, poliția britanică ar fi deconspirat planul unor spioni ruși, care complotau să îi facă felul propriului președinte. Cei doi suspecți au fost trimiși în Rusia, fără să se mai audă vreodată ceva despre ei.

Rebelul cecen, prezentat la TV ca un trofeu

Rebelul cecen Adam Osmayev a fost prezentat la televiziunile din Rusia precum un trofeu al serviciilor secrete. Acesta a fost acuzat că are legături cu Marea Britanie și că urma să îl asasineze pe Putin. A fost arestat în portul ucrainean Odesa.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net