Vladimir Putin a supraviețuit unei tentative de asasinare. Ce informații au ieșit la iveală

Ultima actualizare:

Noi informații ies la suprafață în situația conflictului dintre Federația Rusă și Ucraina. Șeful Serviciului de Informații pentru Apărare al Ucrainei, Kyrylo Budanov, a susținut că președintele rus a fost atacat în Caucaz, în urmă cu aproximativ două luni, într-o „încercare nereușită” de asasinare a liderului de la Kremlin.

S-ar fi încercat asasinarea lui Putin, în urmă cu două luni Foto: Arhivă
S-ar fi încercat asasinarea lui Putin, în urmă cu două luni Foto: Arhivă

Kyrylo Budanov a susținut că președintele rus Vladimir Putin a supraviețuit unei tentative de asasinare, în urmă cu aproximativ două luni în urmă, fiind atacat în Caucaz, o zonă care cuprinde Armenia, Azerbaidjan, Georgia și părți din sudul Rusiei. Acest lucru poziționează cronologic atacul la începutul invaziei din Ucraina. 

S-a încercat asasinarea lui Vladimir Putin, în urmă cu două luni

S-a încercat asasinarea lui Putin. A fost atacat în Caucaz nu cu mult timp în urmă. Aceasta nu este informație publică, este clasificată. Încercarea a fost absolut nereușită, dar a avut loc într-adevăr... A fost acum aproximativ 2 luni. Nu există informații publice despre acest eveniment, dar a avut loc.”, a spus spionul-șef al Ucrainei, potrivit Mirror.

Recent, se zvonea că Vladimir Putin ar fi devenit paranoic cu privire la posibilitatea de a fi asasinat, gândindu-se obsesiv că acest lucru s-ar putea întâmpla prin otrăvire, metoda „specializată” a KGB-ului.

Mai mulți oficiali din SUA au dezbătut subiectul, explicând că dacă s-ar întâmpla acest lucru, „lovitura” ar veni din interior, din cercul apropiaților lui Putin. Tocmai de aceea, președintele rus și-a schimbat întreaga echipă, de la menajere la bucătari, și ar avea de gând să facă acest lucru în mod constant.

Vezi aici mai multe informații: Vladimir Putin se teme să nu fie otrăvit? Ce măsuri drastice a luat liderul de la Kremlin

Cine i-ar lua locul lui Putin

Mulți s-au întrebat cine ar putea prelua funcția pe care o deține în prezent președintele Federației Ruse, iar părerile sunt împărțite. În cazul asasinarii lui Putin, Mikhail Mishustin ar urma să preia controlul asupra statului rus, potrivit Business Insider. Acesta este prim-ministru al Rusiei din ianuarie 2020.

Bărbatul de 56 de ani ar urma să preia oficial controlul asupra guvernului rus în momentul în care Putin moare sau este în incapacitate de muncă, timp de 90 de zile sau până când vor avea loc alegeri pentru a-l înlocui.

Cu toate acestea, Mishustin este privit în cercurile politice ca fiind „blând” și neputincios, fără să împărtășească în totalitate ambițiile lui Putin.

Astfel, alte surse susțin că puterea i-ar putea fi transferată lui Nikolai Patrushev - fost membru KGB și prieten bun al lui Putin, catalogat „mâna dreaptă” a președintelui. De altfel, acesta este actualul secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei, din 2008. „E la fel ca Putin.”, a declarat un fost spion rus, în ceea ce-l privește pe Patrushev.

Vladimir Putin, conștient de pericole

Protocolul actual, în legislația adoptată de Putin anul trecut, îi permite președintelui rus să rămână la putere până în 2034, cel puțin, astfel că acesta nu are de gând să cedeze puterea prea curând. Scenariile menționate anterior ar putea avea loc doar în cazul în care acesta este ucis sau se îmbolnăvește. Asasinarea sa nu va fi însă, cu siguranță, un lucru ușor, având în vedere că Putin e mai mult decât pregătit: 

Citește și: În interiorul buncărului lui Putin: cei mai buni medici, bucătari și gardieni din Rusia

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net