Ucraina a vândut trofeul pe care l-a câștigat la Eurovision!

Ultima actualizare:

Concursul Eurovision din acest an a fost marcat de numeroase controverse, după ce Ucraina a fost desemnată marea câștigătoare, iar voturile a șase țări, între care și România, au fost anulate. Câștigătorii concursului, trupa Kalush Orchestra, au decis să vândă trofeul la licitație. Ce sumă de bani au obținut și ce intenționează să facă în continuare? 

Trupa Kalush Orchestra a câștigat cea de-a 66-a ediție a Concursului Muzical Eurovision cu interpretarea melodiei „Ștefania". Membrii formației au decis să vândă trofeul Eurovision la licitație și să folosească banii obținuți pentru a sprijini armata ucraineană.

Citește și: Reacția lui Dan Turturică referitor la scandal Eurovision 2022

Trofeul a fost scos la licitație, iar cei care l-au revendicat au scos din conturi nu mai puțin de 900.000 de dolari americani. Banii obținuți de către trupă vor fi în totalitate donați armatei ucrainene și folosiți pentru cumpărarea a trei drone. 

„Prieteni, sunteţi incredibili! Vă suntem recunoscători tuturor celor care aţi donat bani prin această licitaţie şi în special echipei Whitebit, care a cumpărat trofeul cu 900.000 de dolari şi acum deţine trofeul. Glorie Ucrainei! Glorie forţelor armate ale Ucrainei”, a notat Kalush Orchestra, pe pagina oficială de Facebook. 

Vezi și: Fraudă la Eurovision 2022. Ce riscă România 

Kalush Orchestra plănuiește să concerteze în Europa 

Planurile formației Kalush Orchestra nu se opresc aici. Trupa intenționează să concerteze în mai multe țări din Europa pentru a strânge fonduri de ajutorare a armatei Ucrainei care continuă lupta împotriva Rusiei. 

La scurt timp după finala Eurovision, European Broadcasting Union a emis un comunicat prin care a anunţat că voturile juriilor din România şi alte cinci ţări au fost anulate. EBU a invocat „încercări suspecte de manipulare” a votului în aceste țări. Șeful TVR, Dan Turturică, a avut o reacție dură și a propus o soluție radicală!

Dan Turturică, șeful TVR, dorește ca România să nu mai participe la Eurovision

Dan Turturică a fost deranjat de modalitatea în care EBU a gestionat situația voturilor și a subliniat că va solicita, în mod oficial, ca România să nu mai participe în viitorul apropiat la Eurovision. 

Nu doar șeful TVR a fost revoltat de modul în care s-a desfășurat Eurovision, ci și Mihai Trăistariu. Artistul a fost de părere că organizatorii au făcut tot posibilul ca Ucraina să iasă câștigătoare și nu au ținut cont de adevărata valoare a celor care au pășit pe scenă. 

  „Mare măgărie au făcut! Hai să fim serioși! Moldova a cântat piesa Chișinău- București care vorbește despre frăția dintre Republica Moldova și România. Când vorbim de o frăție, țările respective, implicate în melodie, își dau puncte între ele. Nu mai vorbim că Moldova și România întotdeauna și-au dat 12-12. Și noi ne-am dat acum 0-0? Păi, nu ai cum așa ceva!", declara Mihai Trăistariu, contactat de Click!

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net