Reacția lui Dan Turturică, șeful TVR, referitor la scandalul de la Eurovision

Ediția de anul acestuia al celui mai așteptat concurs muzical, Eurovision, a fost umbrită de scandaluri, după ce voturile mai multor țări au fost anulate și înlocuite cu cele alocate de un agregator. Șeful TVR, Dan Turturică și-a exprimat opinia în privința celor întâmplate și propune o soluție radicală. 

Dan Turturică, șeful TVR
Dan Turturică, șeful TVR

Dan Turturică este deranjat de modalitatea în care EBU a gestionat situația voturilor și a subliniat că va solicita, în mod oficial, ca România să nu mai participe ăn viitorul apropiat la concursul muzical care a generat anul acesta o adevărată dezbatere. 

„Este şocantă lipsa de respect cu care EBU a tratat televiziunile publice din România, Polonia, San Marino, Muntenegru, Georgia şi Azerbaijan.Eu, personal, voi susţine în organismele de conducere ale TVR să nu mai participăm la Eurovision şi să studiem varianta de a da în judecată EBU şi a cere daune pentru prejudiciile de imagine pe care ni le-a adus“, a scris Turturică pe Facebook, într-o postare în care vorbeşte despre comunicarea avută cu forul european care organzează concursul muzical Eurovision, informează Adevărul. 

Citește și: Iată notele pe care le-a acordat România la Eurovision 2022

Șeful TVR este deranjat de faptul că România și alte țări au fost acuzate de faptul că și-au acordat reciproc voturi și subliniază că acest lucru de întâmplă dintotdeauna la Eurovision, însă nu toate țările care au practicat aceste lucruri au fost sancționate pentru că ar fi recurs la o astfel de strategie. În plus, Dan Turturică susține că EBU a refuzat să răspundă unor întrebări pe care i le-ar fi adresat, în mod direct, și a avut o decizie complet ezitantă. 

Mihai Trăistariu, fost concurent Eurovision, revoltat de decizia EBU 

Nu doar șeful TVR și-a exprimat revolta față de atitudinea pe care au avut-o cei de la EBU, ci și Mihai Trăistariu, fost reprezentant al României la Eurovision. Artistul este de părere că voturile au fost aranjate astfel încât Ucraina să iasă câștigătoare, indiferent de situație. 

„Acel agregat, computer, ce o fi, e un fake. Nu e ceva real! E ciudat rău și EBU va fi probabil dat în judecată ! Va fi controversă mare, va trebui să demostreze că alea sunt notele!Eu înțeleg ideea că, dacă nu primești legătura să iei notele, tu trebuie să dai niște note ca sa meargă concursul”, a declarat Mihai Trăistariu, contactat de Click! 

Punctajul acordat de juriul României concurenţilor din finala Eurovision 2022

Moldova - 12 puncte

Grecia - 10 puncte

Polonia - 8 puncte

Olanda - 7 puncte

Azerbaidjan - 6 puncte

Australia - 5 puncte

Italia - 4 puncte

Spania - 3 puncte

Finlanda - 2 puncte

Lituania - 1 punct

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Schimbare majora la Survivor All Stars 2024  Apar noi reguli de joc ce se intampla cu duelurile eliminatorii jpg
banner alex delea png
netflix pixabay jpg
image png
macchina per pop corn party time 2956 azzurro 04 2495d4a1103ec845f3c3261bad74a1e1 jpg
cub dorian popa png
drame de vazut pe netflix jpg
cub mihai mitoseru png
image
actualitate.net
image
actualitate.net