Haos în magazine! Ruşii au ajuns să se bată pe o pungă de zahăr sau de sare

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

În plin război cu Ucraina, ruşii simt sancțiunile aplicate țării lor și au ajuns să se bată pe câte o pungă de zahăr sau de sare. Stau disperaţi la cozi la alimente, iar rafturile din magazine sunt goale.

Forţele ruse fac  prăpăd în Ucraina
Forţele ruse fac prăpăd în Ucraina

Sancţiunile încep să muşte în Rusia, potrivit oficialilor occidentali! Disperaţi, oamenii se bat, se împing, se lovesc, se calcă literalmente în picioare, pentru ca să apuce alimente în supermarketuri. Rafturile se golesc văzând cu ochii.

Citește și: Lista completă a companiilor ce s-au retras din Rusia

Panicaţi, cumpărători ruşi s-au bătut pentru un pachet de zahăr în magazinul Perekryostok din nordul Moscovei, după cum se vede în imagini filmate prezentate de ziarul britanic ”Daily Mail”. Speriaţi de o criză economică pe termen lung, ruşii duc lupte corp la corp pentru a-şi face provizii. De asemenea, milioane de ruşi au fost văzuţi stând la cozi uriaşe ca pe vremea când făceau astfel de cozi la pâine şi la carne în vremea Uniunii Sovietice, când rubla coborâse la cele mai scăzute niveluri. Şi acum rubla a pierdut aproape 50% din valoarea sa de la începutul anului 2022, după ce preşedintele Vladimir Putin a pornit invazia împotriva Ucrainei la 24 februarie.

Acasă, în Rusia, oamenii  panicaţi golesc  magazinele de alimente
Acasă, în Rusia, oamenii panicaţi golesc magazinele de alimente

Rubla a pierdut jumătate din valoare

Autorităţile de la Moscova au îndemnat populaţia rusă să nu dea iama la cumpărături, în masă, pentru că există suficiente stocuri de alimente, dar oamenii nu au încredere în asigurările acestora. De asemenea, au fost relatări care au arătat că ruşii şi-au umplut frigiderele cu produse de la McDonald's după ce lanţul de restaurante şi-a închis cele 850 de localuri pe care le avea deschise pe teritoriul Rusiei din cauza invaziei ruse din Ucraina.

Rușii vând burgeri la suprapreț

Ba mai mult decât atât, unii ruşi şi-au făcut provizii de burgeri de la McDonald's şi îi vând la suprapreţ, cu echivalentul a 1.468 de lei. După ce Coca-Cola şi Starbucks şi-au suspendat operaţiunile în Rusia, în urma ameninţărilor de boicot ale cumpărătorilor, ruşii au primit indicaţia de la oficialii de la Moscova să înlocuiască băuturile occidentale, dispărute rapid, cu băutura acidulată locală verde numită Tarkhun, cu aroma de tarhon. Asta nu a adus nici o cosolare populaţiei.

Citește și: Rusia, cea mai sancţionată ţară din lume. Cum resimte populaţia ţării măsurile luate de Vest

Rusia a primit o dezamăgire şi din partea Chinei, care nu o va sprijini în invadarea Ucrainei. Ba mai mult, îi va ajuta economic pe ucraineni şi va depune eforturi pentru încheierea războiului, a spus ambasadorul chinez de la Kiev. 

image

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!   

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net