Rușii spun că-și retrag trupele din Crimeea. Nu-i mai crede nimeni

Într-un moment în care America și Europa se află în alertă maximă și se așteaptă oricând, în orice moment, la un atac rusesc asupra Ucrainei, oficialii de la Kremlin vin cu declarații care ar trebui să ne liniștească. Dar nu o fac. Ei spun că se află în plin proces de retragere a trupelor și echipamentului militar din Crimeea, dar și din alte puncte de lângă frontiera cu țara vecină. Din păcate, imaginile din satelit, dar și informațiile serviciilor secrete ale SUA infirmă aceste date.

Rușii spun că-și retrag trupele, dar nu-i mai crede nimeni
Rușii spun că-și retrag trupele, dar nu-i mai crede nimeni

Responsabilii Flotei militare ruse din Marea Neagră a declarat că au transferat 10 bombardiere Suhoi Su-24 din peninsula Crimeea către baze aeriene de rezervă din alte părți, în cadrul unor exerciții, potrivit agenției ruse Interfax, citată de Reuters. Oficialii ruși au precizat că mai multe unități de infanterie mecanizată au revenit în garnizoanele lor din Daghestan şi Cecenia, după încheierea exercițiilor militare din Crimeea.

Într-un alt anunț, Ministerul Apărării rus a precizat că un tren încărcat cu tancuri din Districtul militar Vest a plecat pentru a readuce aceste vehicule de luptă în baza lor din provincia Nijni Novgorod. Alte 30 de camioane transportă în bazele lor permanente militari şi echipamente din Districtul militar Vest care au participat la aplicații militare în locuri care nu au fost precizate.

Rușii spun că pleacă, dar nu o fac. Amenințarea de la frontiere e la cote maxime

Manevrele militare ruse sunt urmărite cu și mai mare atenție, după ce Moscova a anunțat că a început retragerea unor trupe din apropierea frontierei cu Ucraina. Dar nu au făcut-o. Dimpotrivă, se pare că numărul soldaților aflați pe picior de luptă la granița a fost sporit. 

Kievul şi Occidentul suspectează că unele forțe şi echipamente militare ruse par să fie înlocuite cu altele.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net