Estul Ucrainei a fost bombardat. O grădiniță și o casă au căzut țintele atacului

Ultima actualizare:

Un atac cu mortiere a avut loc în estul Ucrainei, unde o grădiniță și o casă au căzut țintele atacului, iar mai mulți civili și soldați au fost răniți. 

Estul Ucrainei a fost bombardat. O grădiniță și o casă au căzut țintele atacului
Estul Ucrainei a fost bombardat. O grădiniță și o casă au căzut țintele atacului

Estul Ucrainei a fost bombardat, într-un atac cu mortiere declanșat de separatiștii susținuți de Rusia. 

Un obuz al separatiştilor pro-ruşi a lovit, joi dimineaţa, o grădiniţă din localitatea Stanţia Lugansk. În instituție se aflau mai mulți copii. Ofensiva a avut loc la ora 9:00, iar clădirea a suferit daune importante.

În urma atacului cu mortiere, două cadre didactice au fost rănite la nivelul capului, iar serviciile de urgenţă au ajuns la timp și au evacuat toți elevii.

Victimele au fost transportate de urgență la spital, iar oamenii se află în stare de şoc. Din fericire, niciun copil nu a fost rănit deoarece proiectilul a lovit sala de muzică, unde nu se ţineau cursuri, la acel moment.

Trei persoane au fost rănite în ofensivă

La granițele Ucrainei, situația este extrem de gravă, iar conflictul poate escalada în orice clipă. Potrivit lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kemlinului, situația de la granițele Ucrainei se poate agrava, iar autoritățile sunt în alertă. 

Potrivit ultimelor informații, trei persoane au fost rănite în urma bombardamentelor - un paznic, o îngrijitoare şi o educatoare. Bombardarea satului a durat aproximativ patruzeci de minute.

Ofensiva cu mortiere a început la ora 9 dimineaţa, după ce separatiştii susținuți de Putin au acuzat guvernul de la Kiev că au deschis focul de mai multe ori.

Potrivit rebelilor din estul Ucrainei, un membru al Poliţiei Naţionale din Doneţk ar fi fost împuşcat de un lunetist ucrainean.

În urma atacului, jumătate din localitate a rămas fără electricitate. Forţele armate ale Ucrainei au reuşit să evacueze civilii de pe raza acţiunilor militare, în buncăre. 

  Victimele au fost tranportate de urgență la spital, notează Adevarul.ro.  

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, s-a declarat indignat de atacurile separatiștilor.

Satul ucrainean Staniția Luhanska a fost bombardat cu armament greu de pe teritoriul ocupat din Donbas. Infrastructura civilă a fost avariată. Facem apel la toți partenerii să condamne rapid această încălcare gravă a acordurilor de la Minsk de către Rusia, pe fondul unei situații de securitate deja tensionate.

Jen Stoltenberg premierul Norvegiei, s-a declarat îngrijorat că Rusia dorește crearea unui pretext pentru atacarea Ucrainei.

"Suntem îngrijorați de faptul că Rusia încearcă să pună în scenă un pretext pentru un atac armat împotriva Ucrainei, nu există încă nicio claritate, nicio certitudine cu privire la intențiile Rusiei", a declarat secretarul general al NATO, zilele trecute.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net