Lunetista Olena, spaima ruşilor, este gata de luptă pentru Ucraina

Peste 50% dintre ucraineni au declarat încă din decembrie 2021 că sunt gata să-şi dea viaţa să apere ţara în cazul unei invazii ruseşti. Lunetista Olena Bilozerska, poetă şi jurnalistă, a luptat în tranşeele din Donbas, unde a ucis 10 soldaţi din tabăra adversă. Acum e gata să pună mâna iar pe armă.

Eroina ucraineană  Olena Bilozerska, unul  dintre cei mai buni lunetişti  din luptele din Donbas
Eroina ucraineană Olena Bilozerska, unul dintre cei mai buni lunetişti din luptele din Donbas

Olena Bilozerska a acordat un interviu pentru adevarul.ro în care a povestit că a fost luptător voluntar timp de trei ani şi jumătate în regiunea Donbas şi a participat la misiuni extrem de periculoase. În anul 2017, ea a revenit în Kiev, unde a urmat cursuri timp de un an ca să devină artilerist, la Universitatea Militară.

Devenită ofiţer, ea a participat la mai multe misiuni din Marina Ucrainei, timp de doi ani. În 2017, într-o singură noapte ea a doborât trei separatişti de la distanţa de 200 de metri, după ce a văzut cu ochii ei cum mai mulţi camarazi i-au murit în braţe, doborâţi de gloanţele lunetiştilor.

Olena Bilozerska a fost trecută în rezervă în anul 2020, dar a declarat pentru adevarul.ro că ”în cazul unei invazii va merge în prima linie în câteva ore pentru a-şi apăra ţara”. Frumoasa ucraineancă este convinsă că întreaga Ucraină va sări la luptă în cazul unei invazii şi se teme ca ţara ei să nu fie abandonată de aliaţii europeni şi de SUA pentru că ”ţarul vrea să cucerească Ucraina şi Vestul va putea fi tentat să accepte pentru a obţine câţiva ani de pace până când va începe un măcel imens”.

Întreaga țară e pregătită de război

Olena a povestit că a învăţat să tragă cu arma înainte de 2014, anul în care a fost anexată peninsula Crimeea de către Rusia. În timpul luptelor, ea şi-a perfecţionat tehnica de trăgător de elită, ajungând să nimerească ţinte aflate la 800 de metri distanţă.

Olena este considerată eroina Ucrainei, însă mulţi civili cu vârste cuprinse între 12 şi 79 de ani i-au urmat exemplul, antrenându-se alături de armata ucraineană. Presiunea în regiune este enormă după întâlnirea de marţi, de la Moscova, dintre cancelarul Olaf Scholz şi Vladimir Putin, la finele căreia liderul de la Kremlin a lăsat ”deschisă plaja de opţiuni de la graniţa Ucrainei” şi a subliniat că Rusia nu poate accepta apropierea trupelor NATO de graniţa ei.

Joe Biden avertizează Rusia

La o zi după ce Duma de Stat i-a cerut lui Putin să recunoască independenţa republicilor separatiste Doneţk şi Luhansk, şeful statului rus i-a transmis lui Scholz că Vestul trebuie să ţină cont şi de acestea atunci când începe negocierile cu Rusia. Joe Biden, preşedintele SUA, a promis un răspuns ferm în cazul unui atac împotriva Ucrainei şi o contraofensivă puternică în cazul atacării unui stat membru NATO.

Liderul de la Casa Albă nu a exclus varianta negocierilor şi a subliniat că Rusia a masat la graniţă 150.000 de militari şi că retragerea unor blindate în ziua de 15 februarie ”nu înseamnă practic nimic”.

Experţii cred că atacul se poate produce în orice clipă

Conform serviciilor secrete americane, numărul trupelor trimise la graniţă a ajuns la 150.000 de soldaţi ruşi, ceea ce anunţă că un atac se poate produce în orice clipă. Experţii cred că tirul de rachete asupra Ucrainei poate începe din noaptea zilei de 16 februarie, de la ora 3.00.

Vladimir Putin a dat asigurări la finele discuţiilor cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, că nu vrea un conflict armat, dar a adus în discuţie problema recunoaşterii autonomiei celor două republici separatiste Doneţk şi Luhansk, conform interpretării ruse a tratatului de la Minsk. Noi trupe NATO au ajuns ieri noaptea în Polonia şi Alianţa Nord-Atlantică va mări efectivele cu încă 4.000 de militari în zilele următoare. 

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News

image
image
image
image
image
image
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net