Se pregătește introducere legii marțiale în Rusia: Decret de ultimă oră semnat de Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege privind răspunderea administrativă pentru încălcarea legii marțiale. Aceasta permite menţinerea în detenţie, pe o perioadă de 30 de zile, a oricui încalcă legea marţială impusă în anumite regiuni.

Putin a semnat un decret de ultima oră Foto: AFP
Putin a semnat un decret de ultima oră Foto: AFP

Dmitri Peskov: Putin lucrează, se află la Kremlin

Putin se află la Kremlin şi lucrează, a anunţat sâmbătă un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, scrie Observatornews.ro. Peskov dezminte astfel zvonurile potrivit cărora Putin ar fi fugit din Moscova, din calea rebeliunii militare Wagner.

Vladimir Putin numește rebeliunea grupului de mercenari Wagner o „campanie criminală" și spune că "Rusia se va apăra". Putin a adăugat că în acest moment, „avem nevoie de unitate și responsabilitate".

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, sâmbătă, în cadrul unui discurs televizat, că ţara se confruntă cu o trădare şi a spus că „suntem înjunghiaţi în spate". Şeful statului rus a spus că oricine ridică arma împotriva armatei ţării este un trădător.

Putin spune că toți cei care participă la revoltă vor fi pedepsiți

Vladimir Putin a făcut apel la combatanţii Wagner să înceteze participarea la acţiunile criminale ale liderului lor Evgheni Prigojin şi a spus că toţi cei care participă la revoltă vor fi pedepsiţi.

Vladimir Putin a mai spus că va face tot ce e este necesar pentru a apăra Rusia. „Este o încercare din interior, este trădare față de cei care luptă pe front, un cuțit în spate pentru cetățenii noștri.

Orice tulburare internă este o amenințare mortală la adresa statului nostru pentru noi ca națiune; este o lovitură pentru Rusia, pentru poporul nostru și pentru acțiunile noastre de a ne proteja patria. O astfel de amenințare se va confrunta cu un răspuns sever", a declarat Putin.

Ce arată Codul infracțiunilor

Codul infracțiunilor administrative arată că încălcarea regimului legii marțiale implică impunerea unei amenzi administrative cetățenilor în valoare de 500 de ruble până la o mie de ruble sau arestare administrativă de până la 30 de zile; pentru funcționari - de la o mie la două mii de ruble sau arest administrativ timp de până la 30 de zile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
sat pixabay jpg
corinita din salcie jpg
index webp
aeroport galati braila facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net