Severin Tcaciuc a fost prins în Anglia. Urmează să fie extrădat în România
Severin Tcaciuc, afaceristul din Suceava care la începutul anilor 2000 a păgubit statul român cu aproape 10 milioane de lei, a fost prins în Marea Britanie. Fungarul urmează să fie extrădat în România
Severin Tcaciuc a are de executat o pedeapsă privativă de libertate. Surse neoficiale susţin că afaceristul s-ar fi lăsat prins tocmai pentru că ar şti că faptele de evaziune fiscală pe care le-a comis s-ar fi prescris. Severin Tcaciuc trebuie să execute în total 4 ani de închisoare. Numai că din această pedeapsă i se vor scădea perioadele în care a stat în arest preventiv şi în penitenciarul din Botoşani, adică ceva mai bine de 1 an şi 6 luni.
Cum a reuşit să plece din ţară Severin Tcaciuc
Omul de afaceri a fost eliberat din închisoare în 2011 şi a plecat în Austria fără să aibă vreo interdicţie. La doar câteva zile de la eliberarea sa, mai exact pe 20 februarie 2011, Severin Tcaciuc a redevenit primul fugar al Sucevei. Atunci, Judecătoria Suceava s-a trezit că el trebuie să se întoarcă în puşcărie, fiindcă mai avea de ispăşit doi ani de penitenciar, scrie adevărul.ro.
Ce infracţiuni au comis Severin Tcaciuc
Magistraţii de la Judecătoria Suceava au explicat atunci că Severin Tcaciuc a fost căutat acasă de către poliţişti pentru a fi reconvocat în penitenciar în vederea executării unei alte pedepse privative de libertate, însă nu a mai fost găsit. Omul de afaceri a fost condamnat în mai multe dosare penale, în cea mai mare parte pentru infracţiuni de ordin economic. Ultimul dosar aflat pe rolul instanţelor sucevene s-a încheiat în urmă cu aproximativ 5 ani. În anul 2000, controversatul afacerist din Bosanci a cumpărat prin SC Truck Trans SRL autogara SC Caravan Auto SA de la Fălticeni. Severin Tcaciuc a vândut autobuzele către cei 30 de şoferi care lucrau pe ele, determinându-i să îşi înfiinţeze fiecare asociaţii familiale de transport auto de persoane şi apoi să semneze contracte de colaborare între ei şi SC Truck Trans SRL. Ratele din vânzarea autobuzelor, încasate numerar, nu au fost înregistrate în casă ca bani provenind din vânzări de bunuri, metodă prin care afaceristul s-a sustras de la plata TVA colectată şi a impozitului pe profit.