Singura țară din Europa unde polițiștii nu au arme. Mii de români o vizitează, dar puțini știu acest lucru

Ultima actualizare:

Singura țară din Europa unde polițiștii nu au arme e una din cele mai frumoase din Europa. Islanda, căci despre ea este vorba, nu își dorește ca polițiștii să dețină arme de foc, iar acest lucru este scris în lege. Țara, cu o populație de puțin peste 360.000 de oameni, are o infracționalitate extrem de scăzută.

Singura țară din Europa unde polițiștii nu au arme
Singura țară din Europa unde polițiștii nu au arme

Tocmai din acest motiv, Islanda a luat hotărârea ca oamenii legii să nu fi dotați cu pistoale. Rata uciderilor în Islanda nu a depășit niciodată 1,8 la 100.000 de locuitori în niciun an din perioada studiată 1999-2009, se arată într-un raport al UNODC.

Totuși, oamenii au voie să aibă în casă o armă. Cei care dețin așa ceva sunt foarte mulți, circa 90.000 la 300.000 de locuitori câţi are ţara.

Islanda e una dintre cele mai sigure țări

În Islanda, polițiștii nu au arme / foto: pixabay
În Islanda, polițiștii nu au arme / foto: pixabay

Islanda este considerată de toată lumea, dacă este să ne referim la numărul de infractori. Singura dată în istorie când oamenii legii au utilizat arma de foc a fost în decembrie 2013, când au trebuit să împuște o persoană bolnavă psihic care trăgea de la fereastra apartamentului propriu.

Mai mult, Islanda nu are nici armată. Pentru a o salva de Germania nazistă, forțele britanice au ocupat țara în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Chiar și așa, statul islandez face parte din NATO și pentru a respecta regulile Alianței a înființat în anii `90 o unitate de menținere a păcii formată din doar 30 de persoane.

Acest grup armat operațional se află sub conducerea Ministerului Islandez de Relații Externe și trebuie să ajute la acțiunile pacifiste ale NATO. Drept urmare, se poate spune cu certitudine că Islanda este o țară care nu are armată.

Țară fără infractori, oameni mai relaxați

Fiind o țară atât de mică, oamenii din Islanda se cunosc între ei astfel că nu își închid niciodată ușile la case, deoarece infracționalitatea este aproape de zero. Același lucru este valabil și cu mașinile, care rămân deschise și cu cheile în contact.

Cu toate acestea, pe lângă unitatea militară Islanda o pază de coastă (Territorial Water Guard), care este asemănătoare cu forțele marine ale multor țări. Islanda este o țară insulară nordică situată între Atlanticul de Nord și Oceanul Arctic. Capitala este Reykjavík.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net