Casa cea mai singuratică din lume! Se credea că aparține unui miliardar speriat de apocalipsă, dar adevărul e altul

Ultima actualizare:

Supranumită casa cea mai singuratică din lume, această așezare pare reședința perfectă a celor introvertiți. Este situată pe Ellidaey, o insulă îndepărtată la sud de Islanda. Ea face parte din Vestmannaeyjar, un arhipelag de 18 insule.

Casa albă de pe insula Ellidaey, din Islanda
Căsuța albă este singura clădire de pe insula Ellidaey (Foto: Shutterstock)

Astăzi, insula este pustie, dar cândva a fost locuită de cinci familii. Ultima dintre ele a plecat în anii 1930, iar de atunci a rămas nelocuită. Zvonuri, întrebări și tot felul de teorii s-au învârtit în jurul acestei case albe de pe insula îndepărtată, de-a lungul deceniilor. Un astfel de zvon susține că a fost construită de un miliardar excentric care plănuia să o folosească în cazul unei apocalipse zombie.

Alții au sugerat că aparține celebrei cântărețe islandeze Bjork sau unui pustnic religios. Cert este că imaginile cu această casă se viralizează în fiecare an, stârnind interesul internauților din lumea în treagă. Unii cred că nici măcar nu există și că imaginile sunt editate cu un program foto.

Insula Ellidaey, din Islanda
Așa se vede de sus (Foto: Shutterstock)

În realitate, povestea este cu totul alta, deși poate nu este la fel de interesantă precum toate legendele urbane care au circulat despre ea. Casa se află într-adevăr pe insula Ellidaey și este deținută de Asociația de vânătoare Ellidaey. Construită în anii 1950, servește drept cabină de vânătoare pentru membrii asociației, care vânează papagali de mare, cunoscuți și sub denumirea de puffin.

În ciuda faptului că este o cabană privată, turiștilor li se permite să viziteze casa și, deși petrecerea nopții într-o astfel de casă singuratică nu este o experiență obișnuită, cei care au stat aici spun că merită trăită măcar o dată în viață, potrivit publicației The Travel.

Pentru a ajunge pe Ellidaey, trebuie să iei o barcă dintr-una din insulele învecinate. La fel ca multe croaziere pe apele islandeze, călătoria către această insulă este caracterizată de temperaturi înghețate și valuri care uneori pot fi extrem de terifiante.

În timp ce călătoria în sine poate fi înfricoșătoare și inconfortabilă, a ajunge pe insulă este și mai terifiant. Va trebui să sari de pe barcă sau navă pe o parte abruptă a insulei și escaladezi cu ajutorul unei frânghii atașate de stâncă. După ce ai ajuns cu succes pe insulă, mai rămâne doar o scurtă plimbare pe iarbă până la casa cea mai singuratică din lume.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net