Imagini spectaculoase cu schiori trași de cai în cel mai ciudat sport de iarnă

A 74-ediție a campionatului anual de skijoring a avut loc în weekendul trecut în Leadville, Colorado, SUA. Spectatorii au fost uluiți de cursele în zăpadă ale schiorilor trași de cai.

Schiorii au făcut  salturi acrobatice
Schiorii au făcut salturi acrobatice

Schiorii au făcut salturi acrobatice uluitoare, în timp ce erau trași de cai, în competiție. Ei trebuie să fie foarte experimentați, fiindcă altfel sportul este foarte periculos. La galop, caii pot să atingă viteze de 60 de kilometri pe oră, când îi trag pe schiori în cadrul competiției.

E periculos, deoarece  caii ating viteze  de 60 km/h
E periculos, deoarece caii ating viteze de 60 km/h

Câștigă echipa ai cărei concurenți se dovedesc cei mai rapizi și au un parcurs cât mai frumos și fără accidente. Leadville este o stațiune situată la altitudinea de 3.094 de metri, în Munții Stâncoși, într-un peisaj feeric. Skijoring-ul este un sport de iarnă care presupune ca o persoana aflată pe schiuri să fie trasă de către un cal sau un câine. 

Schiorii trebuie  să fie experimentați  pentru salturi
Schiorii trebuie să fie experimentați pentru salturi

Originile trasului schiorilor de către animale datează din negura timpului, din Scandinavia. Inițial s-a folosit ca mijloc de transport, iar ca sport a apărut în secolele XIX-XX. A dispărut o vreme și s-a reluat mai mult de la sfârșitul anilor 1990.

image

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net